50+ gratis cv-voorbeelden

Ontdek onze uitgebreide collectie cv-voorbeelden. Ze zijn geschikt voor verschillende branches en functies. Klik door op een van de vele voorbeeld cv's om een complete gids te vinden voor die specifieke functie. Maak indruk en vergroot jouw kans op die droombaan!

Cv makenCv-templates

Cv-voorbeelden om meer kans te maken op een sollicitatiegesprek

Het invullen van je cv is een cruciale stap in de zoektocht naar je droombaan. Het cv is namelijk de eerste keer dat je in contact staat met een bepaald bedrijf. Om die reden is het belangrijk dat je voldoende aandacht besteed aan zowel de inhoud als de vormgeving van je cv. Een goed geschreven cv met een mooi ontwerp zal je enorm helpen om door de voorselectie te komen. Doe inspiratie op met een van bovenstaande cv-voorbeelden. Ze zullen je een grote voorsprong geven op de concurrentie.

Als je een cv schrijft, is het belangrijk om de functie waarop je solliciteert echt goed te begrijpen. Je moet weten naar welke vaardigheden en kwalificaties een toekomstige werkgever op zoek is, zodat jij je cv hierop kan aanpassen. Onze cv-voorbeelden kunnen je daarbij helpen. We geven je belangrijke tips voor de specifieke functie en branche.

Hoe kun je een voorbeeld cv invullen?

Je kunt een van onze cv-voorbeelden aanklikken. Vervolgens kom je op een pagina met een complete gids voor het schrijven van je cv voor die specifieke functie. Hierin staan tips en trucs die we speciaal voor de betreffende functie hebben uitgezocht. Door deze in je eigen cv te verwerken, verhoog je de kans dat je uitgenodigd wordt op sollicitatiegesprek.

Daarnaast kun je natuurlijk ook op de betreffende pagina direct gebruik maken van een van onze cv-templates. Deze zijn vormgegeven door experts en voldoen daarmee aan alle ongeschreven regels.

Waar is een cv-voorbeeld voor?

Je dient je curriculum vitae te beschouwen als je visitekaartje. Het moet een gedegen samenvatting geven van je professionele achtergrond, opleiding en vaardigheden om de recruiter te overtuigen dat jij dé ideale kandidaat bent. Het gebruik van een goed cv-voorbeeld kan je daarbij helpen, omdat het je een houvast kan bieden voor het opstellen van je eigen cv.

3 goede cv-voorbeelden uitgelicht

#1 Administratief medewerker cv-voorbeeld

voorbeeld cv

Dit is wat dit voorbeeld cv van een administratief medewerker goed doet:

 • Het persoonlijk profiel bevat zowel eigenschappen als ervaringen die de recruiter overtuigen van de kwalificaties van de sollicitant.
 • De werkervaring is relevant voor de gezochte functie. Het sluit daarmee goed aan op de eisen van een werkgever.
 • Het cv laat zien dat de sollicitant ook over goede computervaardigheden beschikt.

#2 Student cv-voorbeeld

cv-voorbeeld student

Dit is wat dit voorbeeld van een studenten-cv goed doet:

 • Opleidingen staan boven de werkervaring, omdat dit de grootste en belangrijkste prestatie is van de sollicitant op dat moment.
 • Het opleidingsgedeelte is goed uitgewerkt, waarbij belangrijke projecten worden genoemd en de behaalde resultaten daarvan worden uitgelicht.
 • Ondanks weinig relevante werkervaring, wordt hier toch aandacht aan besteed en aangetoond dat de sollicitant wel degelijk belangrijke vaardigheden heeft opgedaan.

#3 Leerkracht cv-voorbeeld

cv-voorbeeld leerkracht basisonderwijs

Dit is wat dit voorbeeld van een leerkracht-cv goed doet:

 • De werkervaring toont naast belangrijke taken, ook resultaten en prestaties. Hiermee maak je jouw acties meetbaar. Dit maakt indruk op werkgevers, omdat het laat zien hoe goed de sollicitant in zijn werk was in plaats van te beschrijven wat hij allemaal deed.
 • Er worden verschillende onderdelen toegevoegd die ook relevant kunnen zijn voor de gezochte functie (cursussen & talen). Zo wordt er een compleet beeld geschetst van de kwaliteiten van de sollicitant.

Het maken van een cv aan de hand van een voorbeeld

Ongeacht de functie waarop je solliciteert, je cv zal altijd een aantal essentiële onderdelen moeten bevatten en moeten voldoen aan een aantal regels. Dit zal je helpen om jezelf te profileren als volwaardige, complete en serieuze kandidaat.

De fundamentele onderdelen van je cv:

 1. Contactgegevens: Noteer hier je voor- en achternaam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Je kunt ook andere relevante informatie opnemen, zoals een LinkedIn profiel of een link naar je portfolio.
 2. Persoonlijk profiel: Na je personalia komt je profielschets. Hierin geef je een korte omschrijving van jezelf, je kwaliteiten en eventueel je doelen. Het dient een beknopte weergave te zijn van jezelf als sollicitant. Benoem ook zeker een aantal goede persoonlijke eigenschappen en vaardigheden die belangrijk zijn in de gezochte functie.
 3. Werkervaring: Het belangrijkste onderdeel van je cv. Zorg dat je jezelf presenteert als geschikte kandidaat door je te focussen op relevante werkervaringen. Voeg telkens de naam van het bedrijf, de functie, datums en een omschrijving toe. Benoem in de omschrijving 3 tot 6 opsommingstekens waarbij je belangrijke taken en behaalde successen uitlicht. Zorg dat je werkervaring goed aansluit bij de vacature.
 4. Opleidingen: Voor de meeste sollicitanten is het voldoende om de naam van de opleiding en een begin- en einddatum te benoemen. Heb je echter weinig tot geen werkervaring, werk dit onderdeel dan wat verder uit. Benoem bijvoorbeeld je gevolgde vakken, belangrijke projecten en eventueel je prestaties.
 5. Vaardigheden: Aan de hand van je vaardigheden kan een recruiter in één oogopslag zien of jij over de juiste kwaliteiten beschikt voor de betreffende functie. Benoem dus alleen vaardigheden die belangrijk zijn voor de functie die je zoekt. Het kan handig zijn om zowel persoonlijke vaardigheden als technische vaardigheden op te nemen.
 6. Aanvullende onderdelen: Na de 'verplichte' inhoud, kun je ook nog een of meerdere van de volgende onderdelen toevoegen: talen, stages, cursussen, nevenactiviteiten, vrijwilligerswerk en hobby's en interesses. Met deze onderdelen kun je jouw cv een persoonlijk tintje geven. Referenties hoor je niet tijdens de eerste sollicitatie op te nemen.

Voorbeelden van cv-indelingen

Als je gaat solliciteren kun je kiezen uit 3 cv-indelingen. Hieronder leggen we je uit welk type cv jij het beste kan kiezen.

teruglopend cv-voorbeeld

Teruglopend cv

Wordt door bijna alle sollicitanten gebruikt. Zet je meest recente werkervaring bovenaan en werk terug naar je eerdere functies (dus omgekeerd chronologische volgorde).

chronologisch cv-voorbeeld

Chronologisch cv

Handig voor starters en studenten, omdat je bij deze cv-indeling je opleidingen boven je werkervaring zet (dus in chronologische volgorde).

functioneel cv-voorbeeld

Functioneel cv

Beste indeling voor sollicitanten zonder werkervaring of die een carrièreswitch gaan maken. Het vaardigheden cv focust op belangrijke vaardigheden in plaats van ervaringen.

Hoe kun je onze cv-voorbeelden gebruiken om je eigen cv te verbeteren?

 1. Een cv maken is lastig. Lees onze gidsen met een voorbeeld cv voor jouw specifieke beroep. We laten zien op welke belangrijke kenmerken van jouw functie jij moet focussen. Dit stelt je in staat om een sterk cv op te stellen.
 2. Als je een cv zonder werkervaring maakt, richt je dan op je opleidingen of vaardigheden die belangrijk zijn in de baan waar je op solliciteert. Ook kun je andere vormen van ervaring benoemen, zoals nevenactiviteiten of vrijwilligerswerk.
 3. Een perfect cv bestaat doorgaans uit maximaal twee a4'tjes.
 4. Als je gaat solliciteren bij een internationaal bedrijf, zorg dan dat je van tevoren op de hoogte bent van de regels en eisen voor het cv. Bij een Engels cv is het niet altijd gebruikelijk om een foto of geboortedatum te vermelden.
 5. Een mooi cv met een goede lay-out is belangrijk. Zorg dus dat je cv goed leesbaar is door tussen elke sectie een witregel toe te voegen. Gebruik ook een makkelijk leesbaar lettertype.
 6. Lees je cv een aantal keer door, zodat je zeker weet dat er geen spelfouten meer inzitten. Het helpt om je cv een keer te printen en 'fysiek' door te lezen.
 7. Verstuur je cv altijd als pdf-bestand. Dit voorkomt dat de opmaak van je cv verspringt. Dit kan bij Word namelijk het geval zijn.