Tandarts cv-voorbeeld, schrijfgids & tips

Als tandarts ben je expert in het verzorgen van het gebit van je patiënten. Maar wie zorgt voor de gezondheid van jouw carrière? Als je werk zoekt in de particuliere tandheelkunde moet je een overtuigend en effectief cv hebben. Ondanks dat er een tekort is aan tandartsen, betekent dit niet dat je geen aandacht meer hoeft te besteden aan het opstellen van een goed cv.

Waar moet je op letten bij een tandarts cv?

Als tandarts heb je allerlei verschillende (belangrijke) taken. Denk aan het diagnosticeren en behandelen van gaatjes, tandvleesaandoeningen en afwijkingen in het gebit. Daarnaast moet je ook goed kunnen samenwerken met andere professionals zoals mondhygiënisten. Dit is slechts een greep van belangrijke factoren die ook in je tandarts cv naar voren moeten komen. Hieronder hebben we een voorbeeld van een tandarts cv opgenomen die je kan gebruiken als leidraad voor het opstellen van je eigen cv.

Tandarts cv-voorbeeld

De opbouw van een tandarts cv

De hoofdonderdelen van een cv van een tandarts zijn:

 • Persoonsgegevens
 • Persoonlijk profiel
 • Werkervaring
 • Opleidingen
 • Vaardigheden

Daarnaast kan je ook een stap verder gaan en extra onderdelen toevoegen:

 • Certificaten
 • Persoonlijke projecten
 • Hobby’s en interesses
 • Vreemde talen

Hieronder zullen we voor wat betreft de hoofdonderdelen aangeven waar je op moet letten.

Hoe vermeld je je persoonlijke gegevens

Je persoonsgegevens vermelden in je cv is redelijk rechttoe rechtaan. De enige vereiste is dat je ervoor zorgt dat de gegevens feitelijk correct en ‘up-to-date’ zijn, zodat een potentiële werkgever of recruiter gemakkelijk contact met je kan opnemen. Vermeld de volgende gegevens:

 • Voor- en achternaam
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Adres of woonplaats
 • Geboortedatum

Naam: Yfke Prins
Functie: Tandarts
Adres: Ettenseweg 129, 3402 PV, Nieuwegein
Telefoon: 06-93 30 09 20
E-mail: yfke.prins@outlook.com
Geboortedatum: 14 oktober 1986

Schrijf een origineel persoonlijk profiel

Als tandarts heb je ervaring met het toedienen van verschillende soorten verdoving. Echter, je wil niet dat de lezer van je cv verdoofd wordt door het lezen van je cv. Het moet indruk maken en origineel zijn. Om dit te bereiken moet je een goed persoonlijk profiel schrijven. Hierin stel je jezelf voor maar laat je ook gelijk wat zien van je meest belangrijke vaardigheden en prestaties. Zo krijgen werkgevers een goed beeld van jouw kwalificaties.

Voorbeeld profiel voor een tandarts cv:

Als tandarts doe ik altijd mijn best om mijn patiënten te voorzien van de best mogelijke zorg. Ik heb een zorgvuldige en empathische aanpak, waardoor ik patiënten kan geruststellen en helpen bij eventuele angsten. Ik kan goed samenwerken met mijn team en patiënten en eventuele vragen goed beantwoorden. Daarnaast ben ik gepassioneerd door de tandheelkunde en volg ik de nieuwste ontwikkelingen en technieken op de voet.

Werkervaring toevoegen

Je kan de beste opleiding in de wereld hebben als tandarts, maar er gaat niks boven het hebben van goede werkervaringen. Het laat zien dat je het in je hebt om het beroep van tandarts goed uit te kunnen oefenen. Vermeld per ervaring je functietitel, naam van het bedrijf en de datums. Daarnaast is het raadzaam om een aantal opsommingstekens op te nemen met je meest belangrijke taken en prestaties.

Werkervaring

Tandarts, DenTeam, Gouda
september 2016 – Heden

 • In totaal meer dan 75 wortelkanaalbehandelingen uitgevoerd.
 • Ontwikkelen en uitvoeren van behandelplannen voor patiënten.
 • Nieuwe tandartsassistentes getraind en ingewerkt.
 • Uitvoeren van reguliere controles en het onderzoeken van de algehele mondgezondheid van patiënten om potentiële gebitsproblemen vroegtijdig te signaleren.

Tandarts, DentalClinics, Den Bosch
oktober 2013 – augustus 2016

 • Tandheelkundige ingrepen uitvoeren, waaronder wortelkanaalbehandelingen, implantaten, kronen, vullingen en het uitvoeren van restauratieve behandelingen.
 • Beoordelen van röntgenfoto’s om aandoeningen of problemen te identificeren.
 • Bijhouden van patiëntdossiers en het bijwerken van (medische) informatie.
Pro tip:

Als je nog geen relevante werkervaring hebt (bijvoorbeeld omdat je pas bent afgestudeerd), werk dan andere praktijkervaringen uit zoals je gevolgde stages. Ook kun je dan wat dieper ingaan op je opleiding.

Vermeld je opleidingen

Het toevoegen van je opleidingen spreekt redelijk voor zich. Zeker als je al wat werkervaring hebt opgedaan, zal het niet nodig zijn om uitgebreid in te gaan op je opleidingen. Een opleiding tot tandarts bestaat uit een zesjarige universitaire studie (3 jaar bachelor en 3 jaar master) ‘Tandheelkunde’. Na het behalen van je master kun je je laten inschrijven in het BIG-register. Vanaf dat moment mag je ook de titel Master of Science (MSc) voeren.

Opleidingen

Master Endodontologie, Academisch Centrum Tandheelkunde, Amsterdam
september 2010 – september 2010

Bachelor Tandheelkunde, Academisch Centrum Tandheelkunde, Amsterdam
februari 2007 – september 2010

Als je nog geen werkervaring hebt, kan het ook nuttig zijn om je opleidingen (inclusief beschrijving), boven je werkervaring te zetten. Dit omdat het op dat moment in je carrière jouw grootste prestatie is.

Cursussen voor je tandarts cv

Uiteraard kun je je altijd verder ontwikkelen binnen je eigen vakgebied. Daarvoor zou je bijvoorbeeld cursussen kunnen volgen en certificaten behalen. Deze staan natuurlijk ook erg goed op je tandarts cv. Het is vaak voldoende om de cursus en het jaartal te benoemen waarin je het certificaat hebt behaald.

Cursussen

Restauratieve tandheelkunde - 2019

De beste vaardigheden voor een tandarts

Je bent natuurlijk een goed opgeleide tandarts. Maar de competitie is dat ook. Een recruiter moet in één oogopslag kunnen zien dat jij de juiste vaardigheden bezit om de beste zorg te bieden voor je patiënten. Hiervoor zal je de meest belangrijke vaardigheden voor een tandarts op je cv moeten zetten. Een manier om achter de belangrijkste vaardigheden te komen is door de vacature grondig door te lezen. Het hangt natuurlijk sterk af van je specialisatie en functie welke vaardigheden je in je cv moet opnemen.

Daarnaast is het verstandig om een combinatie van zowel harde- als zachte vaardigheden in je cv te zetten. Hiermee laat je zien dat je naast de technische vaardigheden ook goed kunt functioneren op de werkvloer.

Harde vaardigheden voor een tandarts:

 1. Uitvoeren van behandelingen
 2. Gebruik van instrumenten
 3. Anatomische kennis van de mond, tanden en kaken
 4. Ziektes en afwijkingen identificeren en behandelen
 5. Kennis van tandartssystemen en software voor patiëntendossiers

Zachte vaardigheden voor een tandarts:

 1. Empathie en inlevingsvermogen
 2. Luisteren
 3. Samenwerken
 4. Oplossingsgericht
 5. Besluitvaardig
 6. Stressbestendig
 7. Professionaliteit
 8. Interpersoonlijke vaardigheden

Wat kun je nog meer toevoegen?

Dit waren de essentiële onderdelen van een cv voor een tandarts. Echter, je kunt eventueel nog meer onderdelen toevoegen om wat meer van jezelf te laten zien. Denk aan:

 • Certificaten
 • Persoonlijke projecten
 • Hobby’s en interesses
 • Vreemde talen

Zo zal het spreken van meerdere vreemde talen altijd handig zijn. Je weet maar nooit wanneer je er gebruik van kan maken. Het belangrijkste is dat je jezelf weet te onderscheiden van andere kandidaten. Veruit de meeste zullen het houden bij de verplichte onderdelen. Door nét dat stapje extra te zetten maak je wat meer kans om uitgenodigd te worden op sollicitatiegesprek.

Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden