Zó maak je een overtuigend stage cv [Tips & Voorbeelden]

Een stage-cv maken is over het algemeen wat ingewikkelder dan het maken van een traditioneel cv. Als student heb je over het algemeen nog maar weinig relevante werkervaring, maar toch moet je een recruiter of potentiële werkgever zien te overtuigen dat jij een geschikte kandidaat bent. In dit artikel leggen we stap-voor-stap uit hoe je een overtuigend stage-cv opbouwt (zelfs met weinig werkervaring).

Voorbeeld cv voor een stage

Stage cv-voorbeeld

Hieronder zullen we uitleggen hoe je zelf een effectief stage-cv opstelt.

Hoe maak je een stage-cv?

Een goed stage-cv benadrukt belangrijke vaardigheden die nodig zijn om je werk goed uit te kunnen voeren. De vaardigheden moeten dus overeenkomen met de vereisten van de werkgever. Het zal dus sterk afhankelijk zijn van je huidige studie en de specifieke stage hoe je stage-cv eruit kan komen te zien.

1. Voeg je personalia toe

Een stage-cv start je altijd met het vermelden van de meest belangrijke persoonlijke gegevens. Zet de volgende gegevens op je cv:

 • Voornaam en achternaam
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Adres

Zorg dat met name je contactgegevens goed vermeld staan en dat je deze in de gaten houdt als je eenmaal je cv hebt gemaild. Gebruik daarnaast een professioneel e-mailadres. Zorg er ook voor dat je een professionele voicemail inspreekt voor als je dat nog niet hebt.

Naast de standaardgegevens is het raadzaam om ook je LinkedIn profiel op je cv te zetten. Aan de hand hiervan kunnen werkgevers wat meer over je lezen. Het cv is vaak slechts één of twee kantjes lang. Bij je LinkedIn profiel kun je wat uitgebreider zijn.

Voeg tot slot ook een representatieve en professionele foto toe. Dit helpt om beter onthouden te worden door recruiters en potentiële werkgevers.

Naam: Noëlle de Zeeuw
Functie: Marketing- en communicatiestudent
Adres: Mastgatpad 14, 3063 EP, Rotterdam
Telefoon: 06-26 90 85 40
E-mail: noelle.dezeeuw@gmail.com
LinkedIn: www.linkedin.com/marrietweerdenburg
Geboortedatum: 18 april 1999

2. Schrijf een origineel persoonlijk profiel

Het persoonlijk profiel is een korte samenvatting waarin je vertelt wie je bent en waarom jij een geschikte kandidaat bent voor de betreffende stageplaats. Veel sollicitanten slaan dit deel over. Des te meer reden om het dus juist wél toe te voegen, omdat je je hiermee kan onderscheiden van andere kandidaten.

Vertel wat over jezelf, je sterke punten, je belangrijkste vaardigheden en eigenschappen en je motivatie. Dit is het onderdeel waar je wat creatief kunt zijn om jezelf op een originele manier voor te stellen.

Ik ben een hardwerkende en enthousiaste marketingstudent met een grote passie voor creatieve campagnes en strategische planning. Dankzij mijn gedrevenheid ben ik in staat om snel te leren en deze kennis in de praktijk toe te passen. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mezelf en mijn marketingvaardigheden te verbeteren. Zo ben ik ongeveer een jaar geleden een fitness blog gestart met inmiddels 1000 unieke bezoekers per maand. Ik wil mezelf graag verder ontwikkelen en een waardevol teamlid worden van het bedrijf.

3. Voeg je opleiding toe

In een conventioneel cv vermeld je na het persoonlijk profiel je werkervaring. Maar, aangezien je zeer waarschijnlijk nog geen relevante werkervaring hebt, is het beter om je opleiding boven je werkervaring te zetten. Zeker omdat je opleiding en de vakken en projecten die je daarvoor volgt waarschijnlijk interessanter zijn voor je stageplek dan je horecabaantje.

Dus; ga ook zeker wat dieper in op je opleidingen. Vertel over projecten, lessen en trainingen die nu relevant zijn voor jouw stage. Als je daarnaast voor school of in je vrije tijd cursussen hebt gevolgd, noteer deze dan ook zeker op je cv.

Opleidingen

Marketing Communicatie (hbo), Hogeschool Rotterdam
september 2022 – Heden

Tijdens mijn studie heb ik veel theoretische kennis geleerd die ik maar al te graag in de praktijk wil gaan toepassen. Voorbeelden zijn:

 • Leren over verschillende beschikbare marketingstrategieën zoals social media marketing en e-mailmarketing. Aan de hand van praktijksituaties leren hoe je een dergelijke strategieopzet en uitvoert.
 • Het doen van gedegen marktonderzoek om wensen en behoeften te achterhalen.
 • Effectieve communicatie-uitingen opstellen die resulteren in conversies en meer omzet.
 • Bedenken van concepten ten behoeve van mogelijke reclamecampagnes.
Curussen

Complete SEO - 2022

4. Vermeld relevante werkervaring

We gaan er even vanuit dat je nog geen relevante werkervaring hebt opgedaan. Als je wel al relevante ervaringen hebt, dan kun je deze uiteraard ook vermelden. Begin bovenaan met je meest recente werkervaring en werk van daaruit terug in de tijd.

Voor een stage-cv is elke praktijkervaring belangrijk, hoe kort ze ook mogen zijn. Denk aan:

Hoe dan ook, noteer de ervaringen in je curriculum vitae.

Werkervaring

Fitnessblog
januari 2022 – Heden

 • Door mijn passie voor fitness en drang om theorie in de praktijk toe te passen heb ik zelf een website gemaakt in Wordpress.
 • Meer dan 50+ fitnessblogs geschreven en gepost.
 • Circa 1000+ unieke websitebezoekers per maand gerealiseerd.

Horecamedewerker, Restaurant Tutsa
januari 2018 – Heden

 • Serveren van drankjes, beheren van voorraad en schoonmaken van de bar.
 • Bestellingen aannemen en afrekenen.
 • Hoge klanttevredenheid gerealiseerd door vriendelijke en positieve houding.

5. Zet de belangrijkste vaardigheden in je cv

In dit onderdeel zet je de vaardigheden waar je het meest aan hebt voor je betreffende stage. Het zal erg afhangen van het soort stage welke vaardigheden je moet opnemen. Als marketeer kun je SEO en SEA noemen, als grafisch vormgever kun je Adobe Illustrator noemen en als programmeur noem je weer enkele programmeertalen. Verplaats je in de schoenen van de potentiële werkgever of recruiter en bedenk wat zij het belangrijkst zullen vinden om te zien in je stage-cv. Gebruik de vacature als spiekbrief.

Vaardigheden die altijd belangrijk zijn in een stage-cv:

 • Aanpassingsvermogen
 • Luisteren
 • Samenwerken
 • Communiceren
 • Betrouwbaar
 • Zelfstandig
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Eerlijk
 • Integer

6. Maak je cv compleet met aanvullende onderdelen

Een goed cv stopt niet bij de standaardonderdelen. Zeker bij het maken van een cv voor een stage moet je alles uit de kast halen om indruk te maken op de werkgever. Voeg daarom een of meerdere van de volgende onderdelen toe om je stage-cv compleet te maken:

 • Talen: Het spreken van meerdere vreemde talen kan altijd van pas komen op de werkvloer. Laat zien welke talen jij beheerst.
 • School- of universiteitsprojecten: Als jij een bepaald project wil uitlichten, vermeld dit dan bij je opleidingen. Je kan er eventueel ook een aparte sectie van maken om er meer aandacht op te vestigen.
 • Nevenactiviteiten & Buitenschoolse activiteiten: Nevenactiviteiten zijn zeer waardevol, omdat het soms ook als werkervaring gezien kan worden. Denk aan een rechtenstudent die bij het Juridisch Loket werkt.
 • Vrijwilligerswerk: Toont je empathisch vermogen en maatschappelijke betrokkenheid. Kan net als nevenactiviteiten soms gezien worden als echte werkervaring.
 • Hobby's en interesses: Hobby's mogen eigenlijk niet ontbreken van een cv voor een stage. Dit omdat werkgevers ook graag willen kunnen beoordelen of je goed bij de bedrijfscultuur past. Een aantal hobby's en interesses kunnen een beter beeld van je persoonlijkheid geven.
 • Overig: Als jij naast bovenstaande onderdelen zelf nog iets hebt waarvan je denkt dat het relevant kan zijn voor je stage-cv, voeg het dan zeker toe!

7. Zorg voor een perfect cv-ontwerp en lay-out

Uiteraard is de inhoud van je cv belangrijk, maar een goed verzorgd cv is misschien wel net zo belangrijk. Wat zou je er zelf van vinden als je een slordig cv toegestuurd krijgt die zo onoverzichtelijk is dan het nauwelijks te lezen is? Daar wordt niemand vrolijk van. Als je moeite hebt met het bedenken van een goed ontwerp, maak dan gebruik van een cv-template. Kijk ook eens bij onze andere cv-voorbeelden voor andere beroepen zoals:

Tips om je stage-cv te verbeteren

Volg onderstaande tips om je cv nóg beter te maken:

 1. Pas je cv aan op de functiebeschrijving: Lees de vacaturetekst grondig door. Laat je cv naadloos aansluiten door de exacte functietitel en vaardigheden in je eigen cv op te nemen. Zorg ook dat je werkervaringen goed aansluiten op de behoeften van de werkgever.
 2. Lees je cv goed na: Een goed cv is een foutloos cv. Zorg dat er geen spelfouten instaan.
 3. Verstuur je cv als pdf: Sla je cv op als pdf. Pdf-bestanden zien er op elk apparaat en browser er precies hetzelfde uit.
 4. Lieg niet over je kwalificaties: We begrijpen dat je graag een stageplek wil, maar het moet niet ten kosten gaan van je integriteit. Je mag jezelf best een beetje verkopen, maar liegen is 'not-done' (en overigens strafbaar).
Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden