Chauffeur cv-voorbeeld en schrijfgids

Als je op zoek bent naar een baan als chauffeur is het maken van een passend cv de eerste stap. Wij geven je handige tips voor het maken van een cv voor de functie van chauffeur. Waar moet je op letten? Wat zijn de verplichte onderdelen? Hoe geef je net dat beetje meer? Je ziet in deze blog zelfs een compleet voorbeeld van een cv voor een functie als chauffeur. Lees verder en leer binnen no time hoe je een overtuigend cv maakt voor deze verantwoordelijke en uitdagende functie!

Wat doet een chauffeur?

Om een goed cv te kunnen maken is het van belang dat je helder hebt wat je taken zijn in deze functie. Als je aan de slag gaat als chauffeur ben je een transportprofessional. Je vervoert mensen, goederen of voertuigen. Als chauffeur is het jouw doel om efficiënt en veilig vervoer te bieden. Je bent het grootste gedeelte van je tijd op de weg en aan het navigeren naar je volgende adres. Een chauffeur heeft daarom een perfect richtingsgevoel en is in staat snel beslissingen te nemen. Naast het vervoeren van mensen, goederen of voertuigen is een chauffeur bezig met het oplossen van problemen onderweg. Denk aan mechanische of navigatieproblemen die je reis onverwachts anders maken.

Lees de vacature goed door en kijk waar je aansluiting vindt bij wat gevraagd wordt. Achterhaal de wensen en behoeftes van het bedrijf. Ga vervolgens na welke werkervaring, vaardigheden en opleidingen jij hebt die hierbij aansluiten.

Voorbeeld cv Chauffeur

Personalia

Zet bovenaan je CV (of aan de zijkant) je persoonlijke gegevens. Dubbelcheck altijd of je gegevens kloppen! Je kunt ervoor kiezen je naam onder het kopje personalia neer te zetten of juist helemaal bovenaan je cv.

Als chauffeur is het natuurlijk ook altijd belangrijk dat je vermeld over welke rijbewijzen je allemaal bezit.

Naam: Wouter de Vries
Functie: Chauffeur
Adres: Bellinga 136A, 6789 FG in Buitenpost
Telefoon: 06 - 77 44 34 22
E-mail: wouter_devries@hotmail.com
Rijbewijzen: B, C, CE, D
Geboortedatum: 1-6-1985

Persoonlijk profiel

Je profiel is bedoeld om de interesse te wekken van de lezer. Maak ze nieuwgierig naar de persoon achter het cv. Houd het kort en bondig. Vertel over jezelf, wat je toegevoegde waarde is voor het bedrijf en benoem je sterke kanten.

Mijn naam is Wouter. Een ervaren, loyale en betrouwbare chauffeur. In al mijn jaren op de weg heb ik nog nooit problemen veroorzaakt. Veiligheid heb ik hoog in het vaandel. Ik doe er alles aan om mijn inzittenden (of dit nu mensen, dieren of goederen zijn) veilig van a naar b te vervoeren. Ik houd ervan problemen die ik onderweg tegenkom snel en efficiënt op te lossen. Het geeft me nieuwe energie. Ik heb ervaring met het uitvoeren van reparaties aan de voertuigen waarmee ik op de weg rijd. Mijn werk is mijn passie. Een dag niet op de weg is een dag niet geleefd is mijn motto.

Werkervaring

Dan volgt het opsommen van je relevante werkervaring voor de functie. Werkervaring is en blijft het belangrijkste punt bij het bepalen of je geschikt bent voor de baan ja of nee. Je begint met je meest recente baan. Benoem de periode, de bedrijfsnaam en de locatie van het bedrijf. Vervolgens omschrijf je kort en bondig wat je taken, verantwoordelijkheden en resultaten binnen deze functie geweest zijn. Tip: kijk ook hier goed naar de vacature. Wat vinden zij belangrijk, waar zijn ze naar op zoek? Probeer dan juist die taken in je vorige banen extra te benoemen.

Werkervaring

Chauffeur nachtdienst, SC Heerenveen
januari 2019 – Heden

 • Chauffeur nachtdienst, SC Heerenveen te Heerenveen
 • Het zelfstandig uitvoeren van nachtdiensten in wisselende diensten voor verschillende opdrachtgevers.
 • Bestuderen van kaarten en het bepalen van de snelste routes.
 • Laden en lossen van voertuigen.
 • Beheren van de administratie.
 • Eindverantwoordelijk voor 4 andere chauffeurs.
 • Schoonhouden van voertuigen.

Chauffeur Meubels & Interieur, Meubels&zo te Wolvega
april 2016 – januari 2019

 • Vrijstaande meubelen leveren (banken, tafels, kasten, speelgoed en handelsproducten).
 • Maatwerk meubelen plaatsen (commodes, wandkasten, keukens en podia).
 • Het te woord staan van klanten en aannemers.
 • Het bijhouden van een gehele ritadministratie.
 • Laden en lossen van bussen.
 • Periodiek eerstelijns onderhoud uitvoeren aan de bussen.
 • Bevoorrading van de bussen op orde houden.

Chauffeur, McDonalds te Lemmer
juni 2010 – april 2016

 • Wassen en onderhouden van bedrijfsauto’s.
 • Boodschappen halen.
 • Magazijn op orde houden.
 • Het vervoeren van mensen naar hun werkplek en voorraden.

Opleiding

Voor de meeste functies als chauffeur heb je een afgeronde mbo opleiding in de transport nodig. Benoem de opleiding die je gedaan hebt. Heb je veel werkervaring dan benoem je die ervaring eerst. Heb je (nog) niet veel werkervaring leg dan de nadruk op je opleiding. Zet deze boven je werkervaring en ga iets uitgebreider op je opleiding in. Benoem minors, speciale vakken, cijferlijsten en behaalde successen.

Opleidingen

Chauffeur Wegvervoer (niveau 2), Sector Instituut Transport en Logistiek
september 2008 – september 2010

Vaardigheden

Als je werkt als chauffeur worden er een aantal vaardigheden van je verwacht. Benoem deze, mits je ze beheerst, op je cv. Allereerst moet je als chauffeur je verantwoordelijkheid nemen. Het is een beroep met veel vrijheid, maar hier moet je wel mee om kunnen gaan. Daarnaast moet je beschikken over een portie lef. Het is niet niks, in zo’n groot bakbeest rondrijden. Je komt op veel verschillende plekken dus je aanpassingsvermogen moet groot zijn. Vaak heb je niet veel tijd om te wennen aan een nieuwe plek maar is het de juiste plek zoeken, laden, lossen en weer door. Als chauffeur ben je flexibel en gewend snel te schakelen.

Je somt alle vaardigheden waarvan jij denkt dat ze belangrijk zijn op en geeft daarnaast aan in hoeverre je deze beheerst. Dit kun je doen door een puntensysteem of door te kiezen tussen zeer goed, goed en redelijk.

 • Aanpassingsvermogen
 • Stressbestendig
 • Voertuigonderhoud
 • Veiligheid
 • Flexibel
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Communicatieve vaardigheden

Vormgeving

Je solliciteert op een functie als chauffeur. Houd daar in de opmaak van je cv rekening mee. Laat je persoonlijkheid in je cv zien. Maak er geen drukke bedoeling van. Een cv is het sterkst als deze gestructureerd en clean oogt. Zorg dat je er op een subtiele manier uit springt.

Meer van jezelf laten zien?

Nu heb je alle essentiële onderdelen die een cv voor de functie als chauffeur nodig heeft. Wil je toch nog meer van jezelf laten zien? Wat dacht je van deze extra onderdelen:

 • Cursussen: Benoem hier relevante cursussen of trainingen die je gevolgd hebt. Benoem alleen ‘verdiepende’ cursussen die van toegevoegde waarde zijn. Als chauffeur beschik je natuurlijk over verschillende rijbewijzen. Het is van belang deze te noemen. Als je solliciteert op een functie als internationaal chauffeur en je hebt talencursussen gedaan, benoem deze dan ook zeker!
 • Hobby’s & interesses: Laat wat meer van jezelf en je persoonlijkheid ziet. Dit zegt de recruiter iets over de mens achter het cv.
 • Nevenactiviteiten: Als je buiten je baan bepaalde activiteiten uitvoert die kunnen bijdragen aan de baan waarop je nu solliciteert, benoem dat dan op je cv. Het kan al iets simpels zijn als bijdragen aan lokale initiatieven.

Hét perfecte cv voor een functie als chauffeur

Als je alle bovenstaande tips en onderdelen toepast in je cv heb jij het perfecte cv voor een functie als chauffeur. Waar wacht je nog op; versturen maar!

Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden