Automonteur cv-voorbeeld en schrijfgids

Als je op zoek bent naar een baan als automonteur is het maken van een passend cv de eerste stap. Wij geven je handige tips voor het maken van een cv voor de functie van automonteur. Waar moet je op letten? Wat zijn de verplichte onderdelen? Hoe geef je net dat beetje meer? Je ziet in deze blog zelfs een compleet voorbeeld van een cv voor een functie als automonteur. Lees verder en leer binnen no time hoe je een overtuigend cv maakt voor deze technische en uitdagende functie!

Wat doet een automonteur?

Om een goed cv te kunnen maken is het van belang dat je helder hebt wat je taken zijn in deze functie. Als je aan de slag gaat als automonteur houd je je bezig met het repareren van auto’s en onderdelen. Je spoort gebreken op, je stelt onderhoudswerkzaamheden vast en je maakt een kostenindicatie van het werk wat gedaan moet worden. Je hebt technisch inzicht en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je stuurt mensen immers de weg op met de auto die jij voor ze hebt gecontroleerd. Daarnaast geef je je klanten advies over het onderhoud van hun auto.

Lees de vacature goed door en kijk waar je aansluiting vindt bij wat gevraagd wordt. Achterhaal de wensen en behoeftes van het bedrijf. Ga vervolgens na welke werkervaring, vaardigheden en opleidingen jij hebt die hierbij aansluiten.

Personalia

Zet bovenaan je CV (of aan de zijkant) je persoonlijke gegevens. Dubbelcheck altijd of je gegevens kloppen! Je kunt ervoor kiezen je naam onder het kopje personalia neer te zetten of juist helemaal bovenaan je cv.

Naam: Tim de Jong
Functie: Automonteur
Adres: Het houtje 41, 8678 WQ in Dronrijp
Telefoon: 06 - 56 77 89 03
E-mail: tim.de.jong@gmail.com
Geboortedatum: 4 augustus 2000

Persoonlijk profiel

Je profiel is bedoeld om de interesse te wekken van de lezer. Maak ze nieuwgierig naar de persoon achter het cv. Houd het kort en bondig. Vertel over jezelf, wat je toegevoegde waarde is voor het bedrijf en benoem je sterke kanten.

Ik ben Tim. Een automonteur in hart en nieren. Sinds ik kan lopen ben ik er al weg van; auto’s. Het was al vroeg duidelijk; Tim is een rasechte automonteur. Mijn werkende leven heb ik al enorm veel kennis in praktijk mogen brengen en nieuwe dingen geleerd. Daarnaast besteed ik vrijwel al mijn vrije tijd aan het sleutelen van auto’s. Mijn eigen auto, van vrienden of van familie; is er iets stuk dan maak ik het. Ik geef nooit op, heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben perfectionistisch. Mijn werk is mijn passie, dat kan ik zonder twijfel zeggen. Er gaat geen dag voorbij zonder olie aan mijn handen!

Werkervaring

Dan volgt het opsommen van je relevante werkervaring voor de functie. Werkervaring is en blijft het belangrijkste punt bij het bepalen of je geschikt bent voor de baan ja of nee. Je begint met je meest recente baan. Benoem de periode, de bedrijfsnaam en de locatie van het bedrijf. Vervolgens omschrijf je kort en bondig wat je taken, verantwoordelijkheden en resultaten binnen deze functie geweest zijn. Tip: kijk ook hier goed naar de vacature. Wat vinden zij belangrijk, waar zijn ze naar op zoek? Probeer dan juist die taken in je vorige banen extra te benoemen.

Werkervaring

Allround automonteur, autoschadebedrijf Broekman te Dronrijp
januari 2021 – Heden

 • Het zelfstandig uitvoeren van reparaties en onderhoud aan auto’s.
 • Het uitvoeren van controles als APK, grote en kleine beurt.
 • Assisteren bij complexere werkzaamheden.
 • Klanten advies geven.
 • Kostenindicaties maken.

Makelaar, makelaarskantoor Rollema te Best
januari 2018 – januari 2021

 • Assisteren bij reparaties en onderhoud aan auto’s.
 • Assisteren bij het uitvoeren van controles als APK, grote en kleine beurt.

Opleiding

Voor de meeste functies als automonteur heb je een afgeronde mbo opleiding tot autotechnicus nodig. Benoem de opleiding die je gedaan hebt. Heb je veel werkervaring dan benoem je die ervaring eerst. Heb je (nog) niet veel werkervaring leg dan de nadruk op je opleiding. Zet deze boven je werkervaring en ga iets uitgebreider op je opleiding in. Benoem minors, speciale vakken, cijferlijsten en behaalde successen.

Opleidingen

Autotechnicus (niveau 2), MBO Amersfoort
september 2018 – september 2021

Vaardigheden

Als je werkt als automonteur worden er een aantal vaardigheden van je verwacht. Benoem deze, mits je ze beheerst, op je cv. Een automonteur moet naast een groot verantwoordelijkheidsgevoel en technisch inzicht ook nauwkeurig zijn. Een schroef die je vergeet vast te draaien kan grote gevolgen hebben. Daarnaast moet je communicatief sterk zijn; waarschijnlijk is je klant niet zo’n autokenner als jij. Toch moet je de reparaties die je hebt gedaan kunnen uitleggen zodat iedereen je kan volgen. Tot slot moet je fysiek in een goede conditie zijn. Het werk van een automonteur is niet zittend achter een computer!

Je somt alle vaardigheden waarvan jij denkt dat ze belangrijk zijn op en geeft daarnaast aan in hoeverre je deze beheerst. Dit kun je doen door een puntensysteem of door te kiezen tussen zeer goed, goed en redelijk.

 • Technisch inzicht
 • Stressbestendig
 • Flexibel
 • Nauwkeurig
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Communicatieve vaardigheden
 • Conditie

Vormgeving

Je solliciteert op een functie als automonteur. Houd daar in de opmaak van je cv rekening mee. Laat je persoonlijkheid in je cv zien. Maak er geen drukke bedoeling van. Een cv is het sterkst als deze gestructureerd en clean oogt. Zorg dat je er op een subtiele manier uit springt.

Meer van jezelf laten zien?

Nu heb je alle essentiële onderdelen die een cv voor de functie als automonteur nodig heeft. Wil je toch nog meer van jezelf laten zien? Wat dacht je van deze extra onderdelen:

 • Cursussen: Laat relevante cursussen en certificaten zien. Dit laat zien dat je geïnteresseerd bent in je vakgebied en nog altijd leergierig bent.
 • Stages: Zeker als je weinig werkervaring hebt kan het nuttig zijn om stages op je cv te vermelden.
 • Hobby’s en interesses: Laat wat meer van je persoonlijkheid zien door hobby’s of interesses aan je cv toe te voegen.

Hét perfecte cv voor een functie als automonteur

Als je alle bovenstaande tips en onderdelen toepast in je cv heb jij het perfecte cv voor een functie als automonteur. Waar wacht je nog op; versturen maar!

Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden