Schoonheidsspecialiste cv-voorbeeld en schrijftipss

Als je aan de slag wilt als schoonheidsspecialiste is het maken van een passend cv de eerste stap. Wij geven je handige tips voor het maken van een cv voor een functie als schoonheidsspecialiste. Waar moet je op letten? Wat zijn de verplichte onderdelen? Hoe geef je net dat beetje meer? Je ziet in deze blog zelfs een compleet voorbeeld van een cv voor deze functie. Lees verder en leer binnen no time hoe je een overtuigend cv maakt voor deze verzorgende, sociale en dankbare functie!

Wat doet een schoonheidsspecialiste?

Als schoonheidsspecialiste geef je je klant verschillende behandelingen. De behandelingen die je doet zijn dan wel verschillend, ze hebben allemaal een gemeenschappelijk doel; de uiterlijke verzorging van je klant verbeteren. Meestal specialiseer je je op een bepaald gebied door het volgen van aanvullende cursussen na je opleiding tot schoonheidsspecialiste. Naast de behandelingen die je uitvoert ben je als schoonheidsspecialiste ook bezig met het maken van behandelplannen, financiële administratie en planning. Ook krijg je te maken met doorverwijzingen. Als jij een klant niet kunt helpen bij een specifiek probleem zorg je voor een doorverwijzing naar een andere professional. Om een goed cv te kunnen maken is het van belang helder te hebben wat je taken precies zijn in de functie waarop je solliciteert. Lees de vacature goed door om erachter te komen wat voor schoonheidsspecialiste ze zoeken. Door het secuur doorlezen van de vacature kom je daarnaast achter de wensen en behoeftes van het bedrijf. Ga vervolgens na welke werkervaring, vaardigheden en opleidingen jij hebt die hierbij aansluiten.

Personalia

Zet bovenaan je CV (of aan de zijkant) je persoonlijke gegevens. Dubbelcheck altijd of je gegevens kloppen! Je kunt ervoor kiezen je naam onder het kopje personalia neer te zetten of juist helemaal bovenaan je cv.

Naam: Victoria Bousé
Functie: Schoonheidsspecialiste
Adres: Vogeltjesbos 13B, 3456 HG in Giek
Telefoon: 06 78 65 43 33
E-mail: victoria.Bouse@hotmail.com
Geboortedatum: 06-06-1989

Profiel

Je profiel is bedoeld om de interesse te wekken van de lezer. Maak ze nieuwgierig naar de persoon achter het cv. Houd het kort en bondig. Vertel over jezelf, wat je toegevoegde waarde is voor het bedrijf en benoem je sterke kanten.

Mijn naam is Victoria. Een ervaren schoonheidsspecialiste met uitgebreide kennis op het gebied van acné en huidverjonging. Iedere huid verdient het allerbeste! Ik luister naar de wens van de klant, kijk naar de huid en doe alles voor het beste resultaat. Ik houd van mensen en help ze graag waar ik kan. In mijn vrije tijd lees en ontdek ik veel over mijn vak. Zo blijf ik altijd op te date!

Werkervaring

Dan volgt het opsommen van je relevante werkervaring voor de functie. Werkervaring is en blijft het belangrijkste punt bij het bepalen of je geschikt bent voor de baan ja of nee. Je begint met je meest recente baan. Benoem de periode, de bedrijfsnaam en de locatie van het bedrijf. Vervolgens omschrijf je kort en bondig wat je taken, verantwoordelijkheden en resultaten binnen deze functie geweest zijn. Tip: kijk ook hier goed naar de vacature. Wat vinden zij belangrijk, waar zijn ze naar op zoek? Probeer dan juist die taken in je vorige banen extra te benoemen.

Werkervaring

Schoonheidsspecialiste/ondernemer, Beauty by Victoria te Giek
april 2019 – Heden

 • Eigen praktijk runnen
 • Eindverantwoordelijk
 • Stagiaires begeleiden
 • Klanten werven
 • Marketing, klantenservice, planning, klachtenafhandeling
 • Behandelingen uitvoeren

Schoonheidsspecialiste, Devotion te Zwolle
september 2014 – april 2019

 • Behandelingen uitvoeren
 • Behandeladviezen geven
 • Geven van demonstraties op beurzen en evenementen

Opleiding

Om schoonheidsspecialiste te worden volg je meestal een vakopleiding tot schoonheidsspecialsite aangevuld met cursussen op jouw vakgebied. Geef je toekomstig werkgever een goed beeld van je vakkennis en noem alle cursussen en opleiding die van belang zijn op je cv. Heb je veel werkervaring dan benoem je die ervaring eerst. Heb je (nog) niet veel werkervaring leg dan de nadruk op je opleiding. Zet deze boven je werkervaring en ga iets uitgebreider op je opleiding in. Benoem minors, speciale vakken, cijferlijsten en behaalde successen.

Opleidingen

Vakopleiding schoonheidsspecialiste, Scheidegger te Utrecht
september 2005 – september 2009

Cursussen
 • Acné – 2010 en 2020
 • Huidverjonging – 2011 en 2021

Vaardigheden

Als je als schoonheidsspecialiste aan de slag gaat worden er een aantal vaardigheden van je verwacht. Benoem deze, mits je ze beheerst, op je cv. Schoonheidsspecialistes zijn over het algemeen veelzijdig, flexibel en kunnen goed verschillende dingen tegelijkertijd. Daarnaast zijn ze klantgericht en hebben ze sterke sociale en communicatieve vaardigheden. De klant is immers koning in een beautysalon. Zet je kunstnagels? Doe je aan visagie? Geef je advies op het gebied van een specifiek huidprobleem? Ook de behandelingen die je aanbiedt kun je als vaardigheden op je cv zetten. Je somt alle vaardigheden waarvan jij denkt dat ze belangrijk zijn op en geeft daarnaast aan in hoeverre je deze beheerst. Dit kun je doen door een puntensysteem of door te kiezen tussen zeer goed, goed en redelijk.

 • Sociale vaardigheden – Zeer goed
 • Flexibel – Zeer goed
 • Klantgericht – Zeer goed
 • Stressbestendig – Goed
 • Huidverjonging behandelingen – Zeer goed
 • Acné behandelingen – Zeer goed

Vormgeving

Je solliciteert als schoonheidsspecialiste. Houd daar in de opmaak van je cv rekening mee. Als schoonheidsspecialiste moet je representatief zijn, neem dit in de opmaak van je cv mee. Plaats een duidelijke foto van jezelf op je cv. Zorg er daarnaast voor dat je cv gestructureerd en clean oogt. Zo past je cv ook nog eens qua look en feel precies bij de functie!

Meer van jezelf laten zien?

Nu heb je alle essentiële onderdelen die een schoonheidsspecialiste cv nodig heeft. Wil je toch nog meer van jezelf laten zien? Wat dacht je van deze extra onderdelen:

 • Cursussen Benoem hier relevante cursussen of trainingen die je gevolgd hebt. Waarschijnlijk staan deze ook al onder het kopje opleidingen. Hier is ruimte voor meer informatie over de opleiding. Waar heb je deze cursus bijvoorbeeld gevolgd? En kreeg je er ook een diploma/certificaat voor?
 • Stages (alleen voor starters)
 • Hobby’s & interesses Benoem deze als je net wat meer over jezelf wilt laten zien. Het maakt je cv persoonlijker. Doe je een teamsport? Dat laat zien dat je goed kunt samenwerken.
 • Nevenactiviteiten Doe je bepaalde activiteiten, misschien zelfs wel vrijwilligerswerk, die vaardigheden aantonen die van belang zijn voor de functie waarop je solliciteert? Benoem ze dan zeker!

Hét perfecte schoonheidsspecialiste cv

Als je alle bovenstaande tips en onderdelen toepast in je cv heb jij het perfecte schoonheidsspecialiste cv. Waar wacht je nog op; versturen maar!

Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden