Voorbeeld cv Beveiliger: Complete Gids & Template

Het beroep van een beveiliger vereist speciale vaardigheden waarmee je de veiligheid van mensen en goederen kan waarborgen. Recruiters weten dit maar al te goed. Als deze vaardigheden niet uit je cv blijken, zal je echt niet zo snel worden aangenomen. Dus; je moet een sterk beveiligers cv opstellen om zoveel mogelijk kans te maken op die baan. In dit artikel bespreken we hoe je dat aanpakt en hebben we een voorbeeld cv van een beveiliger opgenomen om je een eindje op weg te helpen.

Cv-voorbeeld beveiliger

Hieronder hebben we een voorbeeld cv van een beveiliger opgenomen. Deze kun je gebruiken als je gaat solliciteren op een nieuwe baan in de beveiligingsbranche.

Voorbeeld cv beveiliger

1. Begin je beveiligers cv met een leesbare en overzichtelijke structuur

Een goede cv-opmaak is het begin van een effectief cv. Zorg dat je de volgende tips allemaal verwerkt:

 • Maximaal twee pagina's.
 • Een professioneel lettertype (Arial, Calibri).
 • Leesbare lettergrootte (11-12pt voor de tekst en 14-16pt voor de sectie-titels).
 • Zorg dat tussen elke sectie een witregel zit.
 • Maximaal twee cv-kleuren. Blauw is perfect, want dit straalt betrouwbaarheid en vertrouwen uit.

De beste structuur voor beveiligers cv

Of je nou een cv als beveiliger, beveiligingsmedewerker, bewaker of toezichthouder maakt, je gebruikt altijd de omgekeerd chronologische volgorde. Dit betekent simpelweg dat je je meest recente ervaringen bovenaan zet en dan terug werkt naar je eerdere functies.

Dit zijn (in goede volgorde) de onderdelen die je in je cv als beveiliger moet toevoegen:

 1. Contactgegevens
 2. Persoonlijk profiel
 3. Werkervaring
 4. Opleidingen
 5. Relevante cursussen & certificaten
 6. Vaardigheden
 7. Extra onderdelen zoals hobby's en talen

2. Voeg correcte contactgegevens toe

Het eerste wat je vaak toevoegt aan je cv zijn je persoonlijke gegevens. Dit zijn de gegevens die recruiters uiteindelijk zullen gebruiken om contact met jou op te nemen als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Let dus vooral op je telefoonnummer en e-mailadres.

Vermeld ook het bezit van een rijbewijs als je deze hebt. Dit kan uiteraard van pas komen als je als beveiliger of toezichthouder af en toe een rondje moet rijden. Soms kan het zelfs van toegevoegde waarde zijn om het bezit van een auto op je cv te vermelden.

Tot slot kun je ook een foto aan je cv toevoegen. Zorg uiteraard wel dat deze professioneel en representatief is. Als beveiliger wil je betrouwbaar overkomen. Dus vermijdt vakantiefoto's en dergelijke.

Personalia

Naam: Koen van Zundert
Functie: Beveiliger
Adres: Liessentstraat 4, 5056 BZ, Utrecht
Telefoon: 06 – 89 07 13 89
E-mail: koen.van.zundert@gmail.nl
Geboortedatum: 31 januari 1993
Rijbewijs: B (in het bezit van een auto)

3. Schrijf een origineel persoonlijk profiel

Het persoonlijk profiel wordt vaak overgeslagen bij een beveiligers cv. En dat is extreem zonde, want het is juist een belangrijk onderdeel om toe te voegen. In je profielschets kun je wat meer van jezelf en je persoonlijkheid laten zien. Je wil jezelf profileren als een betrouwbare, integere beveiliger. Daarnaast wordt dit onderdeel vaak als eerste gelezen omdat het bovenaan je curriculum vitae staat.

Dit is een voorbeeld van een goede profielschets voor een beveiliger:

Mijn naam is Koen, een betrouwbare, integere beveiliger die vastberaden is om een veilige omgeving te creëren voor mijn toegewezen ruimtes en gebieden. Door mijn ervaring beschik ik over de nodige kennis om risico's te analyseren en hierop te anticiperen. Door mijn conflictoplosssend vermogen ben ik vervolgens in staat om situaties snel te de-escaleren. Ik ben alert, stressbestendig en kan adequaat handelen.

4. Laat zien dat je werkervaring waardevol is als beveiliger

De sleutel van het correct vermelden van werkervaring zit hem erin door zo specifiek mogelijk te zijn en concrete situaties uit je eerdere ervaringen naar voren te halen. Het is vaak niet voldoende om simpelweg je taken te beschrijven, omdat recruiters en potentiële werkgevers juist geïnteresseerd zijn in hoe goed jij was in jouw werk als beveiliger.

Werkervaring

Hoofd beveiliging, NovaTak Beveiliging B.V.
feburari 2019 – Heden

 • Toegangscontroles en surveillance uitgevoerd op aangewezen locaties.
 • Signaleren, rapporteren en eventueel adequaat handelen op verdachte situaties.
 • Een team van 4 andere beveiligers opgeleid en gecoördineerd.
 • Een vermindering in het aantal incidenten gerealiseerd van circa 10%.

Beveiliger, EventGuard B.V.
juli 2015 – januari 2019

 • De veiligheid op grote evenementen zoals festivals en concerten gewaarborgd.
 • Samenwerken met de politie.
 • Opzetten en uitvoeren van risicoanalyses en veiligheidsplannen voor evenementen.
 • Voorkomen van diefstal door proactief te reageren op verdachte activiteiten.
Pro tip:

Als je weinig tot geen werkervaring hebt, focus je dan op andere soorten praktijkervaring. Wellicht dat je ten behoeve van een opleiding een stage hebt gevolgd. Deze zou je dan ook kunnen uitlichten in een aparte sectie op je cv.

5. Haal het meeste uit je schoolcarrière

Vaak heb je niet per se een opleiding nodig om als beveiliger of bewaker aan de slag te gaan. Echter, het kan zijn dat je hier speciaal een mbo-opleiding voor hebt gevolgd. In dat geval is het natuurlijk hartstikke waardevol om dit op je cv te vermelden.

Ook als je relevante cursussen hebt gevolgd en bepaalde certificaten hebt behaald is het zeer nuttig om deze aan je cv toe te voegen. Dit laat een toekomstige werkgever zien dat je in staat bent om je werk goed uit te voeren.

Opleidingen

Mbo Beveiliger Niveau 3, NTI
februari 2013 – februari 2014

Mbo Beveiliger Niveau 2, NTI
februari 2012 – februari 2013

Cursussen & certificaten
 • Conflictbeheersing - 2018
 • Beveiliger Evenementen - 2016

Als je nog weinig werkervaring hebt, dan kun je wat dieper ingaan op je opleidingen. Bij mbo-opleiding niveau 3 voor een beveiliger word je bijvoorbeeld opgeleid om als leidinggevende beveiliger aan de slag te gaan. Benoem wat je geleerd hebt tijdens de opleiding en hoe je deze kennis nu kan gebruiken in de praktijk.

6. Vermeld vaardigheden

Het vermelden van vaardigheden is redelijk rechttoe rechtaan. Som je belangrijkste vaardigheden op. Het is aan te raden om je vaardigheden te baseren op de functie-eisen uit de vacature. Voor een beveiliger bij een evenement heb je waarschijnlijk iets andere vaardigheden nodig dan wanneer je beveiliger bent op Schiphol. Uiteraard zit er veel overlap tussen, maar probeer jouw cv altijd zo goed mogelijk te laten aansluiten op de eisen uit de vacature.

Naast je vaardigheden is het gebruikelijk om ook een aantal eigenschappen te vermelden. Door eigenschappen als stressbestendig en samenwerken op te nemen laat je zien dat je goed kan functioneren als beveiliger en daarnaast ook met andere kan werken.

Dit zijn een aantal vaardigheden die je op zou kunnen nemen:

 • Bewaking en bescherming van goederen en personen
 • Persoonsbeveiliging
 • Stressbestendig
 • Alert
 • Naleving van regels en wetten
 • Toewijding aan de sociale orde
 • Onder druk werken
 • Conflictoplossing
 • Adequaat reageren op ongewenste situaties
 • Goede lichamelijke conditie
 • Beheersing van beveiligingssystemen
 • Samenwerken

Deze vaardigheden zijn allemaal nuttig voor een beveiligingsmedewerker of beveiliger. Echter, het zijn slechts enkele voorbeelden. Haal er inspiratie uit, maar ga voor je eigen situatie na of er wellicht andere vaardigheden zijn die nóg belangrijker zijn om te vermelden in je curriculum vitae.

7. Maak indruk met extra onderdelen

Veel sollicitanten laten het bij de informatie die we hierboven hebben behandeld. Echter, door vaak net dat stapje extra te zetten zorg je ervoor dat juist jij opvalt bij recruiters. Zo is als bewaker altijd nuttig om je kennis van talen in je cv op te nemen. Uiteraard kan het voorkomen dat je op noodsituaties moet reageren waarbij je bijvoorbeeld Engels moet praten.

Daarnaast kun je ook hobby's en interesses toevoegen om wat meer van je persoonlijkheid te laten zien.

Bedenk of er nog meer onderdelen zijn waarmee jij indruk kan maken op werkgevers.

Gebruik een template voor je beveiligers cv

Uiteraard staat de inhoud van je cv voorop, maar het ontwerp moet je zeker niet overslaan. Je hebt een serieuze functie en staat garant voor de veiligheid van anderen. De lay-out van je cv moet dit ook uitstralen. Als je het lastig vindt om zelf een mooi cv te ontwerpen, kijk dan eens bij onze cv-formats. Deze kunnen je een eind op weg helpen en veel tijd besparen.

Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden