Voorbeeld cv Projectmanager

Als goede projectmanager weet je dat om een project te laten slagen het noodzakelijk is om een goede strategie en doelstellingen op te stellen samen met het team en de middelen van het bedrijf. Je speelt een fundamentele rol in het opzetten en uitvoeren van projecten. Opdrachten kunnen sterk van elkaar verschillen. Daarom is het belangrijk om je cv goed te schrijven op basis van de wensen van een werkgever. Cvtips geeft je advies om je eigen cv als projectmanager te maken. Je kunt inspiratie opdoen uit ons voorbeeld cv om van jouw sollicitatie een succes te maken.

Hoe maak je een cv als projectmanager?

De beste projectmanagers besteden niet veel tijd aan het analyseren van alle mogelijke opties. In plaats daarvan kunnen ze heel goed op basis van de broodnodige informatie goede en effectieve beslissingen maken. Voor je cv zal hetzelfde gelden. Recruiters hebben niet de hele dag om jouw cv aandachtig te lezen. De belangrijkste informatie moet zo in het oog springen, zodat ze gelijk weten wat ze aan jou hebben. Structureer je cv als volgt:

 • Hanteer de omgekeerd chronologische volgorde (dus meest recente informatie per onderdeel bovenaan). Dit legt de nadruk op je meest recente prestaties en ervaringen.
 • Voeg de volgende onderdelen toe: personalia, persoonlijk profiel, werkervaring, opleidingen en vaardigheden.
 • Als projectmanager kan het nuttig zijn om een extra sectie aan je cv toe te voegen waarbij je in het bijzonder grote projecten uitlicht waar je trots op bent. Beslis of dit ook relevant is voor jou.
 • Maak gebruik van een cv-template met voldoende witruimtes tussen de secties, een makkelijk leesbaar lettertype en een overzichtelijke structuur.
 • Sla je cv op als pdf om de structuur en opmaak te behouden als je jouw cv verstuurt.

Hieronder hebben we een goed voorbeeld-cv van een projectmanager opgenomen:

Voorbeeld cv projectmanager

Personalia

In principe is het voldoende om hier je naam, e-mail, telefoonnummer en adres te vermelden. Als je echter een LinkedIn-profiel hebt waar je bijdrages deelt of hebt gedeeld van je vorige projecten, dan is het zeker van meerwaarde om deze op je cv te vermelden.

Ook als je een online portfolio of website bijhoudt waar je meer over je projecten deelt, noteer de URL van de website dan op je cv.

Persoonlijk profiel

Je persoonlijk profiel kun je een beter vergelijken met de blauwdruk van een bepaald project. Het is de basis die een idee moet geven van project uiteindelijk moet gaan worden. Jouw profielschets moet dus gericht zijn op de omvang van de projecten die je hebt begeleid en de manier waarop je je werk hebt gedaan. Stel jezelf voor en zeg iets over je sterke punten en vaardigheden.

Bovenal zal je de toekomstige werkgever moeten laten zien dat je bedreven bent in je vakgebied en dat je alle uitdagingen aankan. Schrijf daarom niet alleen op wat je doet, maar ook hoe en hoe goed je dat doet.

Ik ben een resultaatgerichte projectmanager met een bewezen staat van dienst in het succesvol managen van complexe projecten. Vaardig in alle aspecten van projectmanagement, inclusief planning, budgetteren, het effectief leiden van teams en het coördineren van activiteiten. Dankzij mijn 5+ jaar ervaring ben ik in staat om duidelijk rapportages te maken voor betrokkenen, stakeholders en klanten. Door mijn proactieve houding en gedrevenheid ben ik altijd opzoek om processen te verbeteren en positieve resultaten te behalen.

Werkervaring

Werkervaring als projectmanager is uitermate belangrijk. Uiteraard kun je ervoor studeren, maar de fijne kneepjes van het vak leer je door te doen. Hoe je jouw werkervaring moet vormgeven en opschrijven, zal afhangen van de functie en de vacature. Werkgevers zullen allemaal verschillende eisen stellen aan de projectmanager waar ze naar zoeken. Lees de vacaturetekst daarom grondig door.

Je moet de recruiter laten zien dat je de vaardigheden bezit die nodig zijn om je werk als projectmanager succesvol uit te voeren. Verschillende aspecten van het werk moeten naar voren komen. Denk aan het identificeren van klantbehoeftes, bieden van oplossingen en het monitoren van de uitvoering.

Werkervaring

Projectmanager, ChaiCapital
oktober 2018 – Heden

 • Opstellen en uitvoeren van complexe projecten, inclusief budgetteringen, tijdlijnen en deadlines.
 • Een team van 10 medewerkers leiden en toezicht houden op de prestaties en het verloop van het desbetreffende project.
 • Ontwikkelen van projectdoelen en samenwerken met verschillende teams om deze doelen te behalen.
 • Projectrisico’s vroegtijdig identificeren en actie ondernemen om vertragingen te voorkomen.

Verpleegkundige, ZorgGroep
april 2016 – oktober 2018

 • Projectmanagementvaardigheden gebruikt en ontwikkeld om projecten van concept tot eindresultaat te begeleiden en voltooien.
 • Opstellen van budgetten en het bewaken van tijdschema’s om projecten binnen de gestelde deadline te behalen.
 • Rapporteren en rapportages opstellen aan het senior management en andere belanghebbende.
 • Na elk project een evaluatie gemaakt en mogelijke verbeterpunten opgesteld en gedeeld met het management.
Pro tip:

Als je geen relevante werkervaring hebt, focus je dan op de ervaringen die je wél hebt. Voeg een aparte sectie met stages toe. Ga ook wat dieper in op je opleidingen.

Opleidingen en cursussen

Voor een baan als projectmanager moet je vaak een bepaald werk- en denkniveau kunnen aantonen. Er zijn echter wel een aantal opleidingen of cursussen die je kunt volgen om projectmanager te worden (onder andere een post-hbo ‘Projectmanagement’). Deze zal je de basiskennis geven die je nodig hebt in je carrière als projectmanager.

Ook cursussen en trainingen laten zien dat je leergierig bent om je verder te ontwikkelen binnen je vakgebied. Noteer dus ook zeker de relevante cursussen die je gevolgd hebt om als projectmanager aan de slag te gaan.

Opleidingen

Post-hbo Projectmanager, HAN, Nijmegen
september 2015 – september 2016

Hbo-bedrijfskunde, HAN, Nijmegen
september 2011 – september 2015

Cursussen
 • Agile Projectmanagement – 2021
 • Stakeholdermanagement – 2020

Vaardigheden

Om een goed projectmanager cv op te stellen, heb je zowel technische vaardigheden als menselijke vaardigheden nodig. Hiermee kan een recruiter of potentiële werkgever in één oogopslag zien of jij de competenties in huis hebt om een project goed te leiden en mensen en collega’s te leiden.

Belangrijke technische vaardigheden voor een projectmanager:

 • Projectplanning
 • Budgettering
 • Risicomanagement
 • Kwaliteitscontrole- en beheer
 • Rapporteren en documenteren
 • Contractonderhandelingen
 • Agile/scrum managementmethodes

Belangrijke menselijke vaardigheden voor een projectmanager:

 • Leiderschap
 • Samenwerken
 • Conflictbeheersing
 • Oplossend vermogen
 • Tijdsbeheer
 • Besluitvaardigheid
 • Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

Het is raadzaam om een mix van beiden soorten vaardigheden op je cv op te nemen. Je kunt er ook 2 aparte secties van maken, genaamd “Vaardigheden” en “Eigenschappen” om het wat duidelijker te maken.

Extra onderdelen toevoegen aan je projectmanager cv

Naast de standaardonderdelen die we hierboven hebben behandeld, kan je er ook nog altijd voor kiezen om aanvullende secties aan je cv toe te voegen. Denk aan:

 • Talen: Zeker als je werkt voor internationale organisaties of in grote teams, is het handig als je meerdere talen spreekt.
 • Interesses: Uiteindelijk willen toekomstige werkgevers ook een inschatting kunnen maken of je goed bij het betreffende bedrijf past. Een aantal hobby’s en interesses laten wat meer van je persoonlijkheid zien en kunnen daarbij helpen.
 • Vrijwilligerswerk: Het doen van vrijwilligerswerk laat ook belangrijke vaardigheden en eigenschappen zien die je nodig hebt in je werk als projectmanager. Denk aan organiseren, empathie en flexibiliteit.
 • Projecten: Als je aan grote projecten hebt gewerkt waar je trots op bent, dan kun je deze apart in je cv benoemen en toelichten. Zorg er wel voor dat je je cv niet te lang maakt. Maximaal 2 pagina’s. Het moet interessant blijven om te lezen en niet langdradig worden. Voeg deze sectie alleen toe als het écht relevant is.
Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden