Stewardess cv-voorbeeld en schrijftips

Als je aan de slag wilt als stewardess is het maken van een passend cv de eerste stap. Wij geven je handige tips voor het maken van een cv voor een functie als stewardess. Waar moet je op letten? Wat zijn de verplichte onderdelen? Hoe geef je net dat beetje meer? Je ziet in deze blog zelfs een compleet voorbeeld van een cv voor deze functie. Lees verder en leer binnen no time hoe je een overtuigend cv maakt voor deze uitdagende, bijzondere en veelzijdige functie!

Wat doet een stewardess?

Als stewardess zorg je ervoor dat het de passagiers in het vliegtuig aan niks ontbreekt. Je zorgt voor een veilige en comfortabele vlucht. Maar je doet nog veel meer, en dat weten veel mensen niet. En om een goed cv te kunnen maken is het juist van belang helder te hebben wat je taken precies zijn. Zo zorg je als stewardess ook voor de controle van boarding passes, het omroepen en demonstreren van veiligheidsvoorschriften, het voorbereiden en serveren van maaltijden en drankjes tijdens de vlucht én het schoonhouden van de cabine. Maar ook het bijstaan van eventuele zieke passagiers en het bieden van hulp in noodsituaties tijdens de vlucht behoren tot je verantwoordelijkheden. En dit doe je allemaal ver boven de grond. Iets wat een baan als stewardess anders als anders maakt.

Blijf jij toch liever met beide benen op de grond? Dan kan je ook aan de slag als grondstewardess. In deze functie vlieg je niet. Je werkt op het vliegveld zelf. Hier houd je je bezig met onder andere het labelen van bagage, het inchecken bij de gate, paspoorten controleren en ondersteunen bij het instapproces. Lees de vacature goed door om erachter te komen wat voor soort stewardess ze zoeken. Door het secuur doorlezen van de vacature kom je daarnaast achter de wensen en behoeftes van de vliegmaatschappij. Ga vervolgens na welke werkervaring, vaardigheden en opleidingen jij hebt die hierbij aansluiten.

Personalia

Zet bovenaan je CV (of aan de zijkant) je persoonlijke gegevens. Dubbelcheck altijd of je gegevens kloppen! Je kunt ervoor kiezen je naam onder het kopje personalia neer te zetten of juist helemaal bovenaan je cv.

Naam: Rosa de Jong
Functie: Stewardess
Adres: Witte laan 506, 6655 XA in Amsterdam
Telefoon: +316 34 56 66 90
E-mail: rosa.de.jong@live.nl
Geboortedatum: 16-06-1995

Profiel

Je profiel is bedoeld om de interesse te wekken van de lezer. Maak ze nieuwgierig naar de persoon achter het cv. Houd het kort en bondig. Vertel over jezelf, wat je toegevoegde waarde is voor de vliegmaatschappij en benoem je sterke kanten.

Ik ben Rosa. Representatief en met een eeuwige glimlach. Ik connect snel met verschillende soorten mensen, ik ben gastvrij en van nature een zorgzaam persoon. Elke vlucht en iedere passagier is anders; daar geniet ik van. Ik ben flexibel en ga goed op ‘go with the flow’. Ik heb een grote passie voor reizen en heb dan ook al veel plekken van de wereld mogen ontdekken. Ik kijk er naar uit het verschil te maken binnen uw vliegmaatschappij.

Werkervaring

Dan volgt het opsommen van je relevante werkervaring voor de functie. Werkervaring is en blijft het belangrijkste punt bij het bepalen of je geschikt bent voor de baan ja of nee. Je begint met je meest recente baan. Benoem de periode, de bedrijfsnaam en de locatie van het bedrijf/de vliegmaatschappij. Vervolgens omschrijf je kort en bondig wat je taken, verantwoordelijkheden en resultaten binnen deze functie geweest zijn. Tip: kijk ook hier goed naar de vacature. Wat vinden zij belangrijk, waar zijn ze naar op zoek? Probeer dan juist die taken in je vorige banen extra te benoemen.

Werkervaring

Stewardess, KLM, Schiphol
april 2019 – Heden

 • Verzorgen passagiers.
 • Het waarborgen van de veiligheid van passagiers aan boord.
 • Passagiers voorzien van veiligheidsinstructies, controleren of alle veiligheidsriemen correct zijn vastgemaakt en controleren of de nooduitgangen vrij zijn.
 • Serveren van maaltijden, drankjes en snacks aan boord.

Grondstewardess, Corendon, vliegveld Eindhoven
september 2014 – april 2019

 • Inchecken bagage.
 • Paspoort controle.
 • Vragen beantwoorden.

Opleiding

Je hebt meerdere mogelijkheden om stewardess te worden. De enige vereiste is een havo- of mbo- diploma. Het liefste in de hospitality richting. Denk aan receptioniste, hostess of toerisme. Met dit diploma op zak kun je solliciteren op een functie bij een vliegmaatschappij. Als je wordt aangenomen volg je via de vliegmaatschappij een opleiding. Ook kun je ervoor kiezen deze opleiding zelf al eerdere te volgen. Je volgt dan een opleiding op een luchtvaarschool. Benoem de opleiding die je gedaan hebt. Heb je veel werkervaring dan benoem je die ervaring eerst. Heb je (nog) niet veel werkervaring leg dan de nadruk op je opleiding. Zet deze boven je werkervaring en ga iets uitgebreider op je opleiding in. Benoem minors, speciale vakken, cijferlijsten en behaalde successen.

Opleidingen

Luchtvaartdienstverlener, Summa College te Eindhoven
september 2015 – september 2018

Vaardigheden

Als je een stewardess bent worden er een aantal vaardigheden van je verwacht. Benoem deze, mits je ze beheerst, op je cv. Als stewardess moet je goed met mensen kunnen omgaan. Je sociale skills moeten daarom perfect zijn. Daarnaast moet je flexibel zijn en niet in de war raken van onvoorziene situaties. Je somt alle vaardigheden waarvan jij denkt dat ze belangrijk zijn op en geeft daarnaast aan in hoeverre je deze beheerst. Dit kun je doen door een puntensysteem of door te kiezen tussen zeer goed, goed en redelijk.

Als stewardess is je talenkennis ook erg belangrijk. De Engelse taal moet je minimaal beheersen om je werk als stewardess goed uit te kunnen voeren. Je hebt zeker een streepje voor als je naast Nederlands en Engels nog een vreemde taal spreekt. Vergeet daarom je talenkennis niet op de stewardess cv.

Vaardigheden
 • Sociale vaardigheden – Zeer goed
 • Flexibel – Zeer goed
 • Klantgericht – Zeer goed
 • Stressbestendig – Goed
Talen
 • Nederlands - C2
 • Engels - C1
 • Duits - B2
 • Frans - B2

Vormgeving

Je solliciteert als stewardess. Houd daar in de opmaak van je cv rekening mee. Als stewardess moet je representatief zijn, neem dit in de opmaak van je cv mee. Plaats een duidelijke foto van jezelf op je cv. Zorg er daarnaast voor dat je cv gestructureerd en clean oogt. Zo past je cv ook nog eens qua look en feel precies bij de functie!

Meer van jezelf laten zien?

Nu heb je alle essentiële onderdelen die een stewardess cv nodig heeft. Wil je toch nog meer van jezelf laten zien? Wat dacht je van deze extra onderdelen:

 • Cursussen
  Benoem hier relevante cursussen of trainingen die je gevolgd hebt. Benoem alleen ‘verdiepende’ cursussen die van toegevoegde waarde zijn. Wat dacht je van een talencursus die je gevolgd hebt?
 • Stages (alleen voor starters)
 • Hobby’s & interesses
  Benoem deze als je net wat meer over jezelf wilt laten zien. Het maakt je cv persoonlijker. Doe je een teamsport? Dat laat zien dat je goed kunt samenwerken.
 • Nevenactiviteiten
  Doe je bepaalde activiteiten, misschien zelfs wel vrijwilligerswerk, die vaardigheden aantonen die van belang zijn voor de functie waarop je solliciteert? Benoem ze dan zeker!

Hét perfecte stewardess cv

Als je alle bovenstaande tips en onderdelen toepast in je cv heb jij het perfecte stewardess cv. Waar wacht je nog op; versturen maar!

Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden