Makelaar cv-voorbeeld en schrijfgids

Als je aan de slag wilt als makelaar is het maken van een passend cv de eerste stap. Wij geven je handige tips voor het maken van een cv voor een functie als makelaar. Waar moet je op letten? Wat zijn de verplichte onderdelen? Hoe geef je net dat beetje meer? Je ziet in deze blog zelfs een compleet voorbeeld van een cv voor deze functie. Lees verder en leer binnen no time hoe je een overtuigend cv maakt voor deze sociale, veelzijdige en commerciële functie!

Wat doet een makelaar?

Allereerst is het van belang dat je helder hebt wat je taken zijn in deze functie. Een makelaar bemiddelt bij de verkoop of aankoop van woningen en ander onroerend goed. Denk aan kantoren, bedrijfspanden of monumenten. Ook kan een makelaar bemiddelen bij de verhuur van bovenstaande objecten. Ben je de verkopende partij dan heb je een verkoopmakelaar nodig. Koop je zelf iets dan heb je een aankoopmakelaar nodig. In beide functies heb je andere verantwoordelijkheden.

Zo helpt een aankoopmakelaar bij de aankoop van een nieuwe woning. Hij of zij vertelt wat er komt kijken bij de aankoop van een huis, brengt woonwensen in kaart en zoekt vervolgens woningen die aan deze wensen voldoen. Hij of zij regelt bezichtigingen van woningen en voert namens de verkopers onderhandelingen uit. Hij of zij begeleidt en adviseert bij de notariële en juridische zaken en biedt tot slot ondersteuning na de oplevering van de woning.

Een verkoopmakelaar helpt bij de verkoop van woningen. Hij of zij geeft advies over een goede verkoopprijs, bepaalt de verkoopstrategie, gaat actief op zoek naar potentiële kopers en regelt de bezichtigingen in het huis.

In de meeste gevallen ben je als makelaar zowel aankoop- als verkoopmakelaar. Toch kiezen sommige makelaarskantoren ervoor dit gescheiden te houden. Lees daarom de vacature goed door. Door het secuur doorlezen van de vacature kom je daarnaast achter de wensen en behoeftes van het bedrijf. Ga vervolgens na welke werkervaring, vaardigheden en opleidingen jij hebt die hierbij aansluiten.

Voorbeeld cv makelaar

Personalia

Zet bovenaan je CV (of aan de zijkant) je persoonlijke gegevens. Dubbelcheck altijd of je gegevens kloppen! Je kunt ervoor kiezen je naam onder het kopje personalia neer te zetten of juist helemaal bovenaan je cv.

Naam: Sjoerd Vis
Functie: Architect
Adres: Kathedraal 88, 7645 TR in Echt
Telefoon: 06 - 44 87 66 90
E-mail: sjoerd.vis@hotmail.com
Geboortedatum: 14-04-1990

Profiel

Je profiel is bedoeld om de interesse te wekken van de lezer. Maak ze nieuwgierig naar de persoon achter het cv. Houd het kort en bondig. Vertel over jezelf, wat je toegevoegde waarde is voor het bedrijf en benoem je sterke kanten.

Mijn naam is Sjoerd. Een allround en ambitieuze makelaar met veel ervaring die op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Stilzitten is achteruitgang en daarom wil ik mijn kennis graag verder uitbreiden. Vrienden omschrijven me als enthousiast en energiek. Zelf voeg ik daaraan toe dat ik graag het initiatief neem en dat ik stevig in mijn schoenen sta. Ik ben een fijne gesprekspartner en pas me moeiteloos aan. Ik ben in staat snel een klik te maken met mijn medemens. Deze doorgewinterde makelaar staat in de startblokken voor een nieuwe uitdaging!

Werkervaring

Dan volgt het opsommen van je relevante werkervaring voor de functie. Werkervaring is en blijft het belangrijkste punt bij het bepalen of je geschikt bent voor de baan ja of nee. Je begint met je meest recente baan. Benoem de periode, de bedrijfsnaam en de locatie van het bedrijf. Vervolgens omschrijf je kort en bondig wat je taken, verantwoordelijkheden en resultaten binnen deze functie geweest zijn. Tip: kijk ook hier goed naar de vacature. Wat vinden zij belangrijk, waar zijn ze naar op zoek? Probeer dan juist die taken in je vorige banen extra te benoemen.

Werkervaring

Makelaar, makelaarskantoor Bellema te Echt
december 2015 – Heden

 • Aankoop- en verkoopmakelaar.
 • Begeleidde klanten door het verkoopproces, inclusief het verzorgen van bezichtigingen en het verstrekken van gedetailleerde informatie over onroerend goed.
 • Organiseren van openhuizen.
 • Een portefeuille beheerd van circa 20 woningen.

Makelaar, makelaarskantoor Rollema te Best
januari 2010 – december 2015

 • Inplannen van bezichtigingen.
 • Ondersteunen bij acquisitietrajecten.
 • Opstellen van huurovereenkomsten.

Opleiding

Om makelaar te worden heb je (in de meeste gevallen) een afgeronde Makelaardij en Vastgoed opleiding op hbo-niveau nodig. In ieder geval heb je, als je deze opleiding gedaan hebt, een streepje voor op de rest. Benoem de opleiding die je gedaan hebt. Heb je veel werkervaring dan benoem je die ervaring eerst. Heb je (nog) niet veel werkervaring leg dan de nadruk op je opleiding. Zet deze boven je werkervaring en ga iets uitgebreider op je opleiding in. Benoem minors, speciale vakken, cijferlijsten en behaalde successen.

Opleidingen

Makelaardij en Vastgoed HBO, Stenden University in Best
september 2011 – september 2016

Vaardigheden

Als je een makelaar bent worden er een aantal vaardigheden van je verwacht. Benoem deze, mits je ze beheerst, op je cv. Als makelaar moet je makkelijk en snel contacten kunnen leggen. Je sociale skills moeten daarom perfect zijn. Je moet mensen kunnen enthousiasmeren en durven adviseren. Daarnaast moet je goed kunnen luisteren. Je moet doorvragen en je inleven in de klant. Daarnaast moet je goed kunnen onderhandelen. Je somt alle vaardigheden waarvan jij denkt dat ze belangrijk zijn op en geeft daarnaast aan in hoeverre je deze beheerst. Dit kun je doen door een puntensysteem of door te kiezen tussen zeer goed, goed en redelijk.

 • Sociale vaardigheden – Zeer goed
 • Commercieel – Zeer goed
 • Luisteren – Zeer goed
 • Adviseren – Zeer goed
 • Onderhandelen – Goed
 • Flexibel – Goed
 • Stressbestendig – Goed

Vormgeving

Je solliciteert als makelaar. Houd daar in de opmaak van je cv rekening mee. Ga voor een sterk en professioneel cv. Zorg er daarnaast voor dat je cv gestructureerd en professioneel oogt. Zo past je cv ook nog eens qua look en feel precies bij de functie!

Meer van jezelf laten zien?

Nu heb je alle essentiële onderdelen die een makelaars cv nodig heeft. Wil je toch nog meer van jezelf laten zien? Wat dacht je van deze extra onderdelen:

 • Cursussen: Benoem hier relevante cursussen of trainingen die je gevolgd hebt. Benoem alleen ‘verdiepende’ cursussen die van toegevoegde waarde zijn.
 • Stages (alleen voor starters)
 • Hobby’s & interesses: Benoem deze als je net wat meer over jezelf wilt laten zien. Het maakt je cv persoonlijker. Doe je een teamsport? Dat laat zien dat je goed kunt samenwerken.
 • Nevenactiviteiten: Doe je bepaalde activiteiten, misschien zelfs wel vrijwilligerswerk, die vaardigheden aantonen die van belang zijn voor de functie waarop je solliciteert? Benoem ze dan zeker!

Het perfecte makelaars cv

Als je alle bovenstaande tips en onderdelen toepast in je cv heb jij het perfecte makelaars cv. Waar wacht je nog op; versturen maar!

Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden