Het verhaal achter Cvtips

Hieronder lees je ons verhaal achter Cvtips. Je zult erachter komen hoe we begonnen zijn, wat we tot nu toe allemaal bereikt hebben en wat de toekomst in petto heeft.

Het was ongeveer midden 2020 toen we met onze website begonnen. Het is begonnen met het initiatief van een van de oprichters, Lisanne Kropman. Lisanne is ervaren binnen de wereld van HR en recruitment. Een van de dingen die ze merkten, is dat er behoorlijk wat misinformatie bestond over het maken van cv’s en het sollicitatieproces. Wij dachten; dat kan beter!

Een van de dingen die bijvoorbeeld opviel, is dat veel sollicitanten op Google informatie zoeken om hun cv zo optimaal op te stellen. Dit doen ze uiteraard om de kans op een baan zo hoog mogelijk te maken. Het probleem is echter dat veel bedrijven enkel informatie schrijven om maar zoveel mogelijk websitebezoekers te genereren. De kwaliteit van de informatie was daarom af en toe enorm slecht.

Dat is uiteindelijk een van de speerpunten geweest om de website Cvtips op te richten. Wij bieden kwalitatieve, hoogwaardige artikelen die je écht vertellen hoe het zit. Geen mooie verhalen, maar concrete voorbeelden, tekst en uitleg. Geen inhoudsloze teksten van een paar 100 woorden, maar diepgang. Alles om die kans op een baan zo hoog mogelijk te maken.

Uiteindelijk heeft het redelijk wat resultaat opgeleverd. We zijn al een tijdje bezig en hebben al veel mensen mogen helpen bij het maken van een cv. Ook krijgen we van veel lezers te horen dat ze dankzij onze informatie een goed cv hebben kunnen opstellen, met als gevolg dat ze een mooie baan hebben gekregen.

Oprichting
2020
Mensen in ons team
3+
Gebruikers op ons platform
10k
Kopjes koffie
1000+
mensen aan het werk

Onze kernwaarden

Iedereen heeft bepaalde overtuigingen die hij of zij belangrijk acht. Hieronder vind je onze filosofie.

Wees betrouwbaar.
We bieden betrouwbare, up-to-date en diepgaande informatie over het sollicitatieproces.
Deskundigheid.
We hebben een team met een grote staat van dienst in de wereld van HR en recruitment.
Toegankelijkheid.
We zijn van mening dat dergelijke informatie gratis beschikbaar moet zijn. Iedereen verdient een goede baankans.
Inspiratie.
We willen een inspiratie zijn om te laten zien hoe het ook kan. Til je cv naar een hoger niveau en onderscheid jezelf.
Integriteit.
De blogs, advies en informatie op onze website zal altijd gratis blijven. We bieden onpartijdige informatie aan onze lezers.
Groei.
Natuurlijk moet je het onderaan de streep wel zelf doen. Wij bieden de handvaten, maar jij zorgt voor je eigen groei en ontwikkeling.

Onze missie

Uit ervaring van onze oprichter Lisanne, zijn we ons er ontzettend bewust van dat het maken van een goed cv voor veel sollicitanten een bittere pil blijft. Niet alleen is het moeilijk om je woorden op papier te krijgen, er namelijk veel meer bij kijken. Het oog wil tegenwoordig ook wat, de structuur moet goed zijn, de opbouw en opmaak moet in orde zijn… De missie van onze website luidt daarom “Voor iedereen het perfecte cv”. Dat doen we door informatieve artikelen te schrijven die je helpen bij het opstellen en vormgeven van je cv.

missie Cvtips

Ontmoet ons team van cv-experts

Achter de schermen zijn we natuurlijk constant bezig om nieuwe artikelen te schrijven, cv-voorbeelden te maken en deze informatie in objectieve blogs op te nemen. Dat doen wij met een klein team van 3 man aan wie ik je graag wil voorstellen:

Lisanne Kropman

Oprichter & cv-expert

Hoi :-). Ik zal mijzelf even voorstellen; mijn naam is Lisanne Kropman. Ik heb ruime ervaring in Human Resource Management en Recruitment. Ik heb voor verschillende bedrijven mogen werken op de afdeling HR & Personeelszaken. Ik heb in mijn loopbaan dan ook ruime ervaring kunnen opdoen cv's, solliciteren en alles wat daarbij komt kijken. Uiteindelijk wilde ik mijn kennis graag overbrengen op andere werkzoekende en sollicitanten. Zodoende ben ik toen met Cvtips.nl gestart.

Joos Buitenhof

Ex-recruiter & cv specialist

Mijn naam is Joost. Vanaf mijn studententijd heb ik in de recruitment gezeten. Het begon eigenlijk met een bijbaan als recruiter. Deze deed ik nog tijdens mijn opleiding commerciële economie. Vervolgens ben ik in (verschillende) recruiter banen vrij lang blijven hangen. Uiteindelijk groeide ik uit tot Head of recruitment. Het begon echter na een tijd aan me te knagen dat ik iets nieuws wilde proberen. Zodoende help ik nu Lisanne bij het schrijven/controleren van teksten.

Rob Groenveld
Rob Groenveld

Stagiair Online Marketing

Ik ben Rob. Ik loop sinds kort een stage bij Cvtips.nl. Mijn focus ligt vooral op het online vindbaar maken van onze artikelen en blogs. Daarnaast zorg ik ook voor leuke uitingen die we op de website gebruiken. Zo maak ik vaak de thumbnails en infographics die we in onze teksten gebruiken. Tot slot controleer ik teksten op grammaticale fouten. Dit proces zorgt ervoor dat onze teksten van de absolute hoogst mogelijke kwaliteit zijn.