Voorbeeld cv apotheker/ apothekersassistente
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, werken apothekers en apothekersassistentes niet alleen in apotheken. Ze werken vaak ook bij farmaceutische bedrijven of in ziekenhuizen. Ongeacht waar je wil solliciteren, moet je een sterk apothekers cv hebben die opvalt bij werkgevers. In dit artikel gaan we kijken naar de essentiële onderdelen en geven we aan waar je op moet letten.
Cv-voorbeeld apotheker
Als apotheker of farmaceut ben je hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het verstrekken van geneesmiddelen. Je kunt als apotheker bij verschillende instanties aan de slag. Denk aan laboratoria, ziekenhuizen, apotheken of andere bedrijven in de farmaceutische.
Als apotheker is het belangrijk dat je goed kan luisteren naar klachten en dat je altijd de juiste medicatie verstrekt. Dit zijn ook zaken die in je cv naar voren moeten komen om een goede eerste indruk te maken op recruiters en potentiële werkgevers. Enkele belangrijke taken van een apotheker zijn bijvoorbeeld:
- Controleren en verwerken van recepten.
- Het verstrekken van de juiste geneesmiddelen aan patiënten, waarbij wordt gelet op de juiste dosering en frequentie.
- Informeren van patiënten over het gebruik van diverse geneesmiddelen en mogelijke bijwerkingen.
- Beheren van de voorraad en zorgen voor tijdige aanvulling.
- Samenwerken met artsen en andere zorgverleners om zo de best mogelijke zorg te bieden aan patiënten.
Hieronder is een cv-voorbeeld van een apotheker opgenomen die deze zaken duidelijk belicht:
Hoe schrijf je een apothekers cv
Over het algemeen maakt het niet uit op welke functie je gaat solliciteren, of dit nou apotheker, apothekersassistente is of iets anders, je cv zal een aantal vaste onderdelen moeten bevatten. Dit zijn:
- Personalia
- Persoonlijk profiel
- Werkervaring
- Opleidingen
- Harde- en zachte vaardigheden
Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog extra onderdelen die je kan toevoegen. Denk hierbij aan cursussen of vrijwilligerswerk.
Je persoonlijke gegevens
Bij het opstellen van een apothekers cv start je vaak met het vermelden van je belangrijkste persoonlijke gegevens. Dit zijn onder andere de gegevens zoals je e-mailadres of telefoonnummer waarmee een recruiter contact met jou kan opnemen voor het bespreken en inplannen van een sollicitatiegesprek. Ook is het gebruikelijk om je volledige naam, adres en geboortedatum te vermelden.
Persoonlijk profiel
Je persoonlijk profiel is een inleidende alinea die bovenaan je cv staat. Hierin vertel je wat meer over jezelf en je persoonlijkheid. Daarnaast kun je ook wat vertellen over belangrijke prestaties of taken uit je werkgeschiedenis. Het doel van deze alinea is om de aandacht van de lezer te trekken en voldoende indruk te maken, zodat de rest van je cv aandachtig gelezen wordt. Het is belangrijk dat je de volgende vragen beantwoord:
- Wie ben je?
- Wat is je ervaring?
- Wat zijn je belangrijkste vaardigheden en ervaringen?
- Wat zijn je sterke punten en ambities?
Dit kan er in de praktijk als volgt uitzien:
Persoonlijk profiel
Als ervaren apotheker ben ik altijd toegewijd om de beste zorg en service te bieden aan onze patiënten. Met mijn kennis en expertise in medicatie en medicijnenbeheer ben ik altijd in staat om de juiste geneesmiddelen voor te schrijven en patiënten te informeren van mogelijke bijwerken. Ik ben nauwkeurig, secuur en werk graag samen met andere zorgverleners of medische professionals om optimale zorg te bieden.
Werkervaring als apotheker
Bij het beschrijven van je werkervaring is het belangrijk om zo concreet mogelijk te zijn. Daarnaast is het raadzaam om alleen relevante werkervaringen op te nemen. Wees consistent in het vermelden van je eerdere functies. Vermeld telkens je functie, het bedrijf waar je gewerkt hebt, een begin- en einddatum en tot slot 3 tot 5 opsommingstekens van je belangrijkste taken en prestaties.
Als je pas bent afgestudeerd is het verstandig om een apart kopje "Stages" op te nemen waar je dieper ingaat op de praktijkervaringen die je hebt opgedaan.
Daarnaast is het zo dat je na het afronden van je opleiding vaak een 'beroepservaringsperiode' (BEP) moet doorlopen voordat je jezelf officieel kan registreren als apotheker. Tijdens deze periode werk je 2 jaar lang onder de supervisie van een ervaren apotheker. Uiteraard kun je ervaringen uit je beroepservaringsperiode ook benoemen. Je kan deze onder je werkervaring zetten of uitlichten in een aparte sectie.
Apotheker, Apotheek De Duffelt, Amsterdam
december 2017 – Heden
- Verstrekken van geneesmiddelen en medicatieadvies aan patiënten en zorgverleners.
- Ontvangst van de levering van goederen en verificatie van de order.
- Samenwerken met artsen en andere medische professionals om de beste zorg voor patiënten te bieden.
- Ontvangen van klanten (gemiddeld zo'n 400 per dag).
Apothekersassistente, Apotheek Linnaeus, Amsterdam
januari 2014 – december 2017
- Beheer van voorraden en de inkoop van (nieuwe) geneesmiddelen.
- Klanten en patiënten helpen bij het vinden van de juiste medicatie en daarbij informatie geven over de frequentie, dosering en mogelijke bijwerkingen.
- Medicijnen klaargemaakt en verpakt voor patiënten.
Stages op je apothekers cv vermelden
Als apotheker heb je vaak een gedegen opleiding nodig. Vrijwel alle apothekers hebben ook stage gelopen. Vooral als je over weinig relevante werkervaring beschikt, dan is het verstandig om stages op je cv te vermelden. Dit is namelijk voor jou belangrijke praktijkervaring waarmee je belangrijke vaardigheden kan aantonen.
Stagiair apotheker, Parkrand, Amsterdam
februari 2012 – september 2012
- Assisteren bij het samenstellen en verpakken van medicijnen.
- Contoleren van de voorraden.
- Bijbestellen van medicijnen.
- Advies geven aan klanten en patiënten over het gebruik van verschillende medicijnen.
- Bijhouden van de administratie.
Opleidingen
Apotheker word je niet zomaar. Hiervoor moet je minimaal een driejarige bacheloropleiding 'Farmacie' volgen. Vervolgens kun je ook nog een master gaan doen die ook weer twee tot drie jaar duurt. Uiteraard moet je deze opleidingen op je cv vermelden om de toekomstige werkgever te laten zien dat je over de juiste papieren beschikt.
Master Farmacie, Vrije Universiteit Amsterdam
februari 2012 – januari 2014
Bachelor Farmacie, Vrije Universiteit Amsterdam
september 2007 – februari 2010
Cursussen en certificaten
Uiteraard kan het zijn dat je cursussen hebt gevolgd om je farmaceutische deskundigheid verder uit te breiden. Deze staan natuurlijk ook goed op je cv. Je kunt deze ná het opleidingsgedeelte op je cv vermelden.
- Klinische farmacie (2019)
- Farmacovigilantie (2017)
Maak een lijst met vaardigheden
Door zowel harde (technische) als zachte (persoonlijkheidskenmerken) vaardigheden te vermelden, kun je aantonen dat je een geschikte kandidaat hebt en dat je goed kunt functioneren op de werkvloer.
Het is handig om de vacature grondig te lezen. Hier worden vaak vaardigheden in genoemd die het betreffende bedrijf belangrijk acht. Deze zijn natuurlijk het belangrijkst om in je cv te vermelden.
Voorbeelden van goede vaardigheden voor een apotheker zijn:
- Farmacologie
- Farmaceutische zorg
- Voorraadbeheer van medicijnen
- Uitvoeren van kwaliteitscontroles
- Patiënten adviseren over medicatiegebruik
- Communicatie- en luistervaardigheden
Eigenschappen:
- Empathisch vermogen
- Organisatorisch
- Flexibel
- Aanpassingsvermogen
- Stressbestendig en geduldig
- Klantgericht
Lay-out van je apothekers cv
Onthoud dat het ontwerp net zo belangrijk is als de inhoud van je cv. Ook deze moet professioneel ogen om voldoende indruk te maken op werkgevers. Voldoende witruimtes, marges, lettertypes, het zijn allemaal kleine details die in orde moeten zijn. Als je je puur wil focussen op de inhoud, maak dan gebruik van een cv-template. Deze neemt je het nodige werk uit handen.
Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.
Gratis CV makenCV voorbeelden