LinkedIn cv maken: Met 1 klik een perfect cv

social-media

LinkedIn staat al jarenlang bekend als een van de belangrijkste platformen voor professionals en werkgevers. Met een goed LinkedIn profiel kan je een behoorlijke boost geven aan je carrièrekansen. Daarnaast kun je ook op basis van de gegevens van je profiel met één druk op de knop eenvoudig een LinkedIn cv maken. In dit artikel leggen we je uit hoe je een cv maakt van je LinkedIn profiel.

LinkedIn cv maken in 5 stappen

Hieronder laten we zien hoe je een LinkedIn cv kan maken in 5 simpele stappen. Als je al een goed gevuld LinkedIn profiel hebt en je wil simpelweg weten hoe je van jouw LinkedIn profiel een cv kan maken, ga dan direct door naar stap 5. Daar laten we zien hoe je een cv kan downloaden vanaf LinkedIn.

Stap 1: Controleer je persoonsgegevens

Je persoonlijke gegevens, zoals je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer zijn absoluut essentieel bij het opstellen van een cv. Daarnaast kan het natuurlijk een keer voorkomen dat je in de tussentijd van mobiele nummer of e-mailadres bent veranderd. Voordat je jouw LinkedIn cv maakt, is het belangrijk dat je controleert of deze gegevens allemaal ‘up-to-date’ zijn.

Stap 2: Schrijf een samenvatting voor je LinkedIn cv

Je kunt op LinkedIn een samenvatting schrijven (staat onder het kopje “Info”). Dit is een soort korte introductieparagraaf waar je jezelf voorstelt. Het is vergelijkbaar met het persoonlijk profiel op een cv. Je beschrijft hier bijvoorbeeld je ervaringen, je grootste prestaties en resultaten en je carrièredoelen.

Probeer jezelf te beperken tot circa 5 zinnen of regels. Dit voorkomt dat de samenvatting een groot gedeelte van je cv inneemt. Het is een belangrijk onderdeel, maar je werkervaring is een stuk belangrijker.

Stap 3: Beschrijf je werkervaring en opleidingen

Je werkervaring is vaak het belangrijkste gedeelte van een cv. Voor een LinkedIn cv geldt in principe hetzelfde. Zorg er daarom voor dat wanneer je een LinkedIn cv wil maken, dat je wat extra tijd besteed aan het correct vermelden van je ervaring. Een potentiële werkgever of recruiter krijgt hiermee in één oogopslag een volledig beeld van jouw professionele loopbaan.

Voeg daarnaast per ervaring ook een korte beschrijving toe met wat je allemaal bereikt en gedaan hebt. Dit zal indruk maken op potentiële werkgevers en je baankansen versterken.

Je kunt vervolgens hetzelfde doen voor je opleidingen. Als je a wat werkervaring hebt, zal het niet nodig zijn om nog een beschrijving te geven van je opleiding.

Stap 4: Vul de lijst met vaardigheden in

Aan de hand van vaardigheden op je cv kan een recruiter of werkgever snel beoordelen of jij geschikt bent voor een bepaalde functie. Het toevoegen van vaardigheden is vrij eenvoudig. Ga naar je eigen LinkedIn profiel door rechtsbovenin op je eigen avatar te klikken en vervolgens "Profiel weergeven" aan te klikken. Als het goed is zie nu ergens onder je naam 3 verschillende knoppen met de tekst: "Beschikbaar", "Profielonderdeel toevoegen" en "Meer". Klik op de middelste optie "Profielonderdeel toevoegen".

LinkedIn cv maken

Er opent een scherm. Klik onder "De kern" op "Vaardigheden toevoegen".

LinkedIn cv maken

Voeg een aantal van je belangrijkste vaardigheden toe in deze sectie.

Stap 5: LinkedIn cv maken door je profiel te downloaden

Tot slot kun je daadwerkelijk je LinkedIn cv maken door naar je profiel te navigeren. Dit doe je door rechtsboven op je eigen avatar te klikken en op de knop “Profiel weergeven” te klikken. Vervolgens zie je onder je profiel als het goed is 3 knoppen. Klik op de knop “Meer” en vervolgens op “Opslaan als PDF”. Je LinkedIn cv zal worden aangemaakt en bij je downloads terecht komen.

LinkedIn cv maken

Vergeet je cv niet een andere naam te geven. LinkedIn geeft het standaard de naam “Profile”, maar dat is natuurlijk niet zo professioneel. Hernoem het document op basis van je naam, functie en bijvoorbeeld de huidige datum.

Tip om je LinkedIn cv te verbeteren

Je kunt natuurlijk alleen de benodigde informatie van een cv toevoegen, maar om meer op te vallen bij recruiters en werkgevers zou je jouw LinkedIn profiel ook kunnen aanvullen met extra informatie. Denk bijvoorbeeld aan informatie over behaalde cursussen, certificaten, publicaties of de talen die je spreekt. Deze zullen ook allemaal worden meegenomen op je cv en zal ervoor zorgen dat je een goed gevuld cv krijgt.

Pro tip:

Je kunt eventueel ook je bestaande cv uploaden naar LinkedIn. Hiermee vergroot je jouw zichtbaarheid en kansen op de arbeidsmarkt.

De nadelen van een LinkedIn cv

Het is natuurlijk fantastisch dat je met één druk op de knop een LinkedIn cv kan maken. Echter, er zitten ook een aantal nadelen aan:

 • Aangezien LinkedIn een Amerikaans bedrijf is, zijn de ‘cv-regels’ uit Amerika van toepassing. Hierdoor zal profielfoto of avatar niet worden meegenomen wanneer je een LinkedIn cv maakt.
 • Je wordt beperkt in je creativiteit, omdat je zelf niks aan het ontwerp of de lay-out kan aanpassen.
 • Iedereen heeft exact hetzelfde ontwerp. LinkedIn heeft miljoenen gebruikers en helaas maar één cv-template. Als je cv er precies hetzelfde uitziet als miljoenen andere gebruikers, zal je niet zo snel opvallen.
 • Je kunt de kopjes niet hernoemen. Het persoonlijk profiel staat bijvoorbeeld als “Samenvatting” op je LinkedIn cv.
 • Je kunt geen extra onderdelen toevoegen. Stel je wil een speciaal project uitlichten, dan wordt het lastig om dit goed op je LinkedIn cv te krijgen omdat de mogelijkheden verder beperkt zijn.

De voordelen van een LinkedIn cv

Naast de nadelen, kan het nog steeds een nuttig hulpmiddel zijn om vrij eenvoudig een goed cv te kunnen maken op basis van gegevens die je waarschijnlijk toch al een keer ingevuld had. Dit zijn de voordelen van een LinkedIn cv:

 • Je kunt (gratis) een LinkedIn cv maken met slechts één druk op de knop.
 • Je downloadt je cv als pdf-bestand. Hierdoor kun je hem gemakkelijk naar potentiële werkgevers mailen zonder zorgen dat de opmaak verspringt.
 • Je kunt je eigen gegevens gemakkelijk bewerken en bijhouden en vervolgens een nieuw cv aanmaken.
 • Er zit geen limiet aan hoe vaak je een LinkedIn cv kan aanmaken.
 • LinkedIn op je cv staat altijd goed. Gelukkig wordt jouw LinkedIn profiel automatisch toegevoegd aan je cv.

Val op met een professioneel template

Een LinkedIn cv is natuurlijk mooi, maar als je echt wil opvallen bij werkgevers, dan moet je van betere huize komen. Je zou bijvoorbeeld een professioneel cv-template kunnen gebruiken. Hiermee verzeker je in ieder geval dat je opvalt tussen de andere kandidaten en dat je volledige controle houdt over de gehele inhoud van je cv. Daarnaast kun je zoveel toevoegen als je zelf wil (ook een foto of bijzondere onderdelen).

Conclusie en advies

 • Je kunt op basis van je LinkedIn profiel gemakkelijk een cv maken.
 • Als je een LinkedIn cv wil maken, zorg dan dat je wat tijd en aandacht besteed aan het optimaliseren van je eigen profiel. Werk je contactgegevens, ervaringen en opleidingen bij.
 • Aangezien het LinkedIn cv één ontwerp heeft, is het moeilijk om op te vallen.
 • Je hebt beperkte opmaakmogelijkheden.
Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden
Hoi :-). Ik zal mijzelf even voorstellen; mijn naam is Lisanne Kropman. Ik heb ruime ervaring in Human Resource Management en Recruitment. Ik heb voor verschillende bedrijven mogen werken op de afdeling HR & Personeelszaken. Ik heb in mijn loopbaan dan ook ruime ervaring kunnen opdoen cv's, solliciteren en alles wat daarbij komt kijken. Na een hele poos gewerkt te hebben, leek het me wel leuk om de kennis en ervaring die ik had opgedaan op het gebied van solliciteren en het maken van opvallende CV's met een publiek te delen. Vandaar dat ik toen ben begonnen met Cvtips.nl.