Cv uploaden op LinkedIn: 4 manieren (met afbeeldingen)

social-media

Als je opzoek bent naar manieren om je professionele zichtbaarheid en kansen te verbeteren, dan is LinkedIn waarschijnlijk een van de beste platformen om mee te beginnen. Zo kun je onder andere je cv uploaden naar LinkedIn om beter gevonden te worden door recruiters en potentiële werkgevers. In deze blog bespreken we 4 verschillende manieren hoe je dit kan aanpakken.

Hoe je een cv uploadt op LinkedIn

Hieronder bespreken we 4 manieren om je cv te uploaden naar LinkedIn:

1. Je cv toevoegen als media aan je LinkedIn profiel (openbaar)

Een andere mogelijkheid is om je cv aan je profiel toe te voegen als media. De media die je toevoegt is voor iedereen zichtbaar. Dit kan helpen om je profiel te laten opvallen onder recruiters en potentiële werkgevers. Volg daarvoor de volgende stappen:

Dit is hoe je een cv uploadt naar LinkedIn:

 1. Navigeer naar je eigen profiel door rechtsboven op je avatar te klikken. Klik op “Profiel weergeven”.
 2. Onder je naam staat de optie “Profielonderdeel toevoegen”. Klik hierop.
profielonderdeel toevoegen LinkedIn
 1. Er opent zicht een klein scherm. Klik op “Aanbevolen” en vervolgens op “Uitgelicht item toevoegen”.
Media uploaden LinkedIn
 1. Klik op het grote “+” icoon en kies voor “Media toevoegen” en selecteer je cv.
 2. Na het uploaden is je cv te zien op je profiel onder de kop “Uitgelicht”.
cv uploaden naar linkedin

2. Je cv toevoegen aan je LinkedIn profiel (niet openbaar)

Je kunt je cv uploaden naar je LinkedIn profiel. LinkedIn zal de 4 meest recente versies bewaren. Je kunt ze daardoor gemakkelijk in je account bewaren en raadplegen als je er een nodig hebt voor een sollicitatie. Let op: cv’s die op deze manier geüpload worden naar LinkedIn zijn niet zichtbaar voor het publiek. Volg de volgende stappen:

 1. Klik rechtsboven op je eigen avatar. Klik op “Instelling en privacy” onder ‘Account’.
 2. Klik links in de menustructuur op “Gegevensprivacy”.
 3. Onder “Voorkeuren voor het zoeken naar een baan”, klik op de eerste optie “Instellingen voor solliciaties”.
instellingen voor sollicitaties LinkedIn
 1. Vervolgens kom je op een scherm waar je de mogelijkheid krijgt om je cv te uploaden.
cv uploaden naar je LinkedIn

3. Een cv toevoegen aan een bijdrage

Tot slot kun je ook een bestand toevoegen aan een bijdrage. Wanneer je dit doet krijgen al je connecties je cv te zien en kunnen zij je cv ook direct downloaden. Zorg er daarom voor dat je alle informatie verwijderd die je niet openbaar wil delen.

 1. Begin met het schrijven van een nieuwe bijdrage.
 2. Klik onderin op het icoon met de drie bolletjes.
 3. Er verschijnt een nieuw scherm met de mogelijkheid om een document toe te voegen.
 4. Selecteer deze optie en upload je cv naar LinkedIn.

4. Je cv uploaden tijdens het solliciteren op een functie

Uiteraard kun je ook op LinkedIn zoeken naar leuke vacatures. Als je een vacature tegen bent gekomen die je interesse heeft gewekt, kun je vaak direct reageren op de vacature met de “Eenvoudig solliciteren” knop van LinkedIn. Daarbij kun je direct je cv uploaden om te solliciteren op de betreffende vacature. We laten het hieronder zien:

 1. Klik bovenin de hoofdbalk op “Vacatures”
 2. Typ een functietitel, vaardigheid of bedrijf in het zoekveld. Vul ook een plaats in.
 3. Bedrijven die hun vacatures op LinkedIn adverteren, krijgen een speciale knop “Eenvoudig solliciteren”. Als je op deze knop klikt, vul je je gegevens in en kun je direct je cv uploaden. Bekijk de afbeeldingen hieronder:
Eenvoudig solliciteren op LinkedIncv uploaden LinkedIn eenvoudig solliciteren

Voordelen van het toevoegen van je cv aan LinkedIn

 • Je krijgt meer zichtbaarheid. Recruiters en potentiële werkgevers kunnen gemakkelijk je cv bekijken. Hiervoor hoeven ze je niet eerst een bericht te sturen.
 • Je bent beter vindbaar. LinkedIn heeft een zoekfunctie die werkgevers helpt om geschikte kandidaten te vinden. Je cv uploaden op LinkedIn zal helpen om beter gevonden te worden.
 • Het toevoegen van je cv aan LinkedIn geeft een signaal af dat je opzoek bent naar werk. Recruiters zijn hierdoor eerder geneigd om contact met je op te nemen.
 • Je kunt gemakkelijk solliciteren met de “Eenvoudig solliciteren” knop. Je kunt zonder LinkedIn te verlaten een sollicitatie versturen.

LinkedIn cv tips

Ga je een LinkedIn cv maken? Dan moet je van tevoren wel zorgen dat je profiel volledig is. Anders zal je cv niet opvallen. Hieronder een aantal tips voor je LinkedIn cv:

 • Werk je contactgegevens bij. Zorg dat je telefoonnummer en mailadres up-to-date zijn.
 • Schrijf een uniek en originele samenvatting op je LinkedIn profiel. Dit is ongeveer gelijk aan een profielschets op je cv.
 • Voeg je werkervaring, opleidingen en vaardigheden toe.
 • Geef altijd een beschrijving bij je werkervaring(en). Benoem daarbij belangrijke prestaties en resultaten uit je werkervaring. Probeer deze uit te drukken in harde cijfers.
 • Voeg ook extra informatie toe, zoals je hobby’s, talen of cursussen.
 • Volg de suggesties van LinkedIn om je profiel verder te optimaliseren en compleet te maken.
Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden
Hoi :-). Ik zal mijzelf even voorstellen; mijn naam is Lisanne Kropman. Ik heb ruime ervaring in Human Resource Management en Recruitment. Ik heb voor verschillende bedrijven mogen werken op de afdeling HR & Personeelszaken. Ik heb in mijn loopbaan dan ook ruime ervaring kunnen opdoen cv's, solliciteren en alles wat daarbij komt kijken. Na een hele poos gewerkt te hebben, leek het me wel leuk om de kennis en ervaring die ik had opgedaan op het gebied van solliciteren en het maken van opvallende CV's met een publiek te delen. Vandaar dat ik toen ben begonnen met Cvtips.nl.