12 (gratis) prachtige LaTeX cv-templates om op te vallen

latex-cv

Ben je opzoek naar goede LaTeX cv-templates? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben het hele internet namelijk voor je afgezocht en hebben de beste LaTeX cv-templates voor je op een rijtje gezet. Waarom zou je uren aan je eigen ontwerp werken, als je ook een gratis LaTeX cv-sjabloon kan gebruiken? Daarnaast zullen we kort de voor- en nadelen bespreken van een LaTeX cv, zodat jij een keuze kan maken of het wel verstandig is om er een te gebruiken.

Wanneer moet je een LaTeX cv gebruiken?

We vinden het belangrijk om te vermelden dat zeker niet iedereen een LaTeX cv kan maken. Het vergt namelijk de nodige technische vaardigheden. LaTeX cv’s worden gemaakt door gebruik van speciale LaTeX software die je hier kan downloaden, of door gebruik te maken van online webapplicaties zoals OverLeaf of Papeeria.

Het wordt voornamelijk door academici gebruikt, omdat je er gemakkelijk wiskundige formules mee kunt invoeren.

De voordelen van LaTeX cv’s:

  • Je kunt helemaal zelf je eigen cv ontwerpen. Dit biedt veel flexibiliteit en ruimte voor je eigen creativiteit.
  • Je kunt gemakkelijk je LaTeX cv aanpassen. Je kunt namelijk verschillende versies bewaren.

De nadelen van een LaTeX cv:

  • Het kent een enorm steile leercurve. Je moet de LaTeX ‘programmeertaal’ volledig leren om een volledig en goed opgemaakt document te kunnen maken.
  • Als je een nieuw design voor je cv wil, zal je weer opnieuw moeten beginnen met het implementeren van het ontwerp.
  • Je hebt niet een handige teksteditor. Alles gaat zo’n beetje met code.

Kortom; als je liever direct een mooi cv wil maken zonder al te veel gedoe, maak dan gebruik van een cv-maker. Hiermee kun je in slechts een kleine 10 minuten al een mooi cv hebben die je direct kan downloaden.

12 LaTeX cv-templates

1. Geweldig cv

Dit LaTeX cv template komt met een bijpassende sollicitatiebrief sjabloon. Beide cv-templates hebben een duidelijke kopregel met de essentiële contactgegevens en onderdelen. Het sjabloon heeft een duidelijke indeling waardoor de belangrijke prestaties gemakkelijk te vinden zijn voor recruiters.

latex cv template

Je kunt het template hier downloaden.

2. Freeman LaTeX cv-template

Dit flexibele LaTeX cv-sjabloon rangschikt de verschillende onderdelen van je cv in twee kolommen. Hierdoor wordt er verstandig omgegaan met de beschikbare ruimte en kun je meer informatie kwijt dan wanneer je slechts één kolom gebruikt, zoals bij het vorige template het geval was. Daarnaast beschikt het over een elegant lettertype en zachte kleuren om de belangrijkste elementen uit te lichten.

latex cv template

Je kunt het template hier downloaden.

3. Simpel cv

Het volgende template gebruikt opnieuw 2 kolommen. Echter, ditmaal is de linker kolom wat smaller. In deze kolom worden de belangrijkste persoonlijke gegevens weergegeven en een aantal interesses. In de rechter kolom staan de belangrijkste onderdelen, zoals de werkervaring. Doordat deze kolom wat breder is gemaakt, heb je hier meer ruimte beschikbaar. Tot slot maakt het subtiel gebruik van wat kleuren.

latex cv template

Je kunt het template hier downloaden.

4. Programmeur

Dit LaTeX cv-template is speciaal gemaakt voor programmeurs en softwareontwikkelaars om hun werkervaring en vaardigheden op een strakke en eenvoudige manier weer te geven. De bovenkant van het sjabloon bevat ruimte voor je persoonlijk profiel en contactgegevens. Je kunt verschillende vaardigheden en programmeertalen opnemen en middels een staafdiagram aangeven hoe goed jij bent in de betreffende programmeertaal of vaardigheid. Het is een creatief template die zeker zal opvallen bij werkgevers.

latex cv template

Je kunt het template hier downloaden.

5. Ritabh Ranjan cv

Het volgende sjabloon is een erg strak ontwerp die gemaakt is door ‘Ritabh Ranjan’. Het positieve aan dit template is dat het erg goed omgaan met de beschikbare ruimte. Zo wordt er sowieso gebruik gemaakt van twee kolommen, waarbij de ene weer wat smaller is gemaakt dan de ander. Hierdoor heb je voornamelijk voor je werkervaring en opleidingen (de 2 belangrijkste onderdelen) veel ruimte tot je beschikking. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van bepaalde cv-pictogrammen, waardoor het geheel er visueel aantrekkelijk uitziet. Tot slot wordt er ook een ‘dag in het leven’ getoond, iets dat je doorgaans niet op een standaard cv ziet.

latex cv template

Je kunt dit template hier downloaden.

6. 20 seconden

Dit eenvoudige cv-template heeft een grote zijbalk met de meest belangrijke informatie. Daarnaast heeft deze zijbalk ook een neutrale grijze kleur. Hierdoor steekt het toch wat af van de rechterkant van het cv. Dit maakt het geheel visueel aantrekkelijk om naar te kijken. De belangrijkste vaardigheden worden door middel van voortgangsbalken grafisch weergegeven. Hierdoor kun je precies aantonen hoe goed jij bent in bepaalde vaardigheden. Binnen de hoofdinhoud wordt elke sectie aangeduid met een titel, waarbij de kleur en achtergrondkleur afwisselt tussen blauw en grijs. Je kunt per onderdeel de belangrijkste informatie invoeren of zelf extra secties toevoegen.

latex cv template

Je kunt het template hier downloaden.

7. Infographic cv

Dit sjabloon is een erg creatief ontwerp die je in de praktijk zeer weinig zal zien. Om die reden kun je extra indruk maken op werkgevers als je hier je eigen draai aan weet te geven. Een zogenaamd ‘infographic cv’ wordt voornamelijk gebruikt bij creatieve functies zoals een grafisch vormgever of video-editor. In dit cv worden de vaardigheden door middel van een ‘donut’ grafiek weergegeven. Werkervaring wordt getoond aan de hand van een leuke tijdlijn. Het enige nadeel hiervan is dat je weinig ruimte hebt om dieper in te gaan op de verschillende werkervaringen.

latex cv template

Je kunt het template hier downloaden.

8. Modern

Het volgende LaTeX cv-template is een modern cv dat duidelijk gestructureerd is met een professionele opmaak en grote sectietitels. Het fijne aan dit template is dat je er ook een foto op kan zetten. Een foto is in Amerika en Engeland vaak minder gebruikelijk. Binnen Europa zet je bijna altijd een foto op je cv. Daarnaast worden contactgegevens onderaan het cv duidelijk in een grijs blok weergegeven. Wat daarnaast nog fijn is aan dit sjabloon, is dat je met één druk op de knop het thema van dit cv kan veranderen. In totaal heeft het 4 verschillende thema’s om uit te kiezen.

latex cv template

Je kunt het template hier downloaden.

9. Creatief

Onderstaand is een creatief LaTeX cv-template. Het heeft een ‘gedurfde’ groene kleur die zeker niet elke sollicitant zal waarderen. Echter, juist door middel van zo’n kleur kun je wel opvallen bij recruiters en potentiële werkgevers. Daarnaast heb je de belangrijkste contactgegevens in een speciale ‘header’ staan. In de zijbalk kun je vaardigheden op een zeer aantrekkelijke manier weergeven. Ditmaal wordt er geen gebruik gemaakt van staafdiagrammen, maar van verschillende kortere staven. Tot slot heb je bij dit template ook ruimte voor een persoonlijk profiel, iets dat niet elk LaTeX sjabloon standaard heeft.

latex cv template

Je kunt het template hier downloaden.

10. Klassiek

Bij deze lijst met LaTeX cv-templates kon een klassiek cv-sjabloon natuurlijk niet ontbreken. Dit sjabloon heeft duidelijk afgebakende secties en een gestructureerde inhoud. Alle informatie wordt in één enkele kolom weergegeven. Een belangrijk kenmerk van dit template is het feit dat je opsommingstekens kan gebruiken voor het beschrijven van je werkervaringen. Hierdoor creëer je overzicht en zorg je ervoor dat je belangrijke informatie puntsgewijs kunt toelichten.

latex cv template

Je kunt het template hier downloaden.

11. Stijvol

Dit cv-template heeft een stijlvolle kop- en voettekst met je naam en de belangrijkste contactgegevens. Het werkervaring en de opleidingen zijn ondergebracht in een grijze kop, waardoor je de aandacht van de lezer van je cv gelijk vestigt op de meest belangrijke informatie. De beschrijvingen van het werkervaring zijn daarentegen niet grijs gemaakt, zodat er nog wel wat contrast en een duidelijke afscheiding tussen de verschillende secties zit. Het sjabloon is met name geschikt voor een pas afgestudeerde, omdat het één pagina is. Echter, je kunt het ook zelf prima uitbreiden naar meerdere pagina’s door zelf onderdelen toe te voegen.

latex cv template

Je kunt het template hier downloaden.

12. Jakša Tomović cv

Het volgende template is er een die zeer goed omgaat met de beschikbare ruimte. Als je veel werkervaringen hebt die je graag wil toelichten, dan is dit LaTeX cv-template daar perfect voor. Er zit slechts een kleine marge aan de zijkanten van het cv, waardoor de kolommen van zichzelf vrij breed zijn. Daarnaast kun je gebruik maken van opsommingen om bijvoorbeeld je werkervaring en opleidingen puntsgewijs te kunnen toelichten. Wat daarnaast nog opvalt is dat de vaardigheden door middel van verschillende ‘bolletjes’ grafisch worden weergeven. Ook is er een speciale sectie gemaakt voor het uitlichten van bepaalde sterktes die ook op een visueel aantrekkelijke manier worden weergegeven. Al met al is dit een uitstekend cv-template die erg aantrekkelijk is om te zien. De belangrijkste informatie kan snel gevonden worden.

latex cv template

Je kunt het template hier downloaden.

Conclusie

  • Er zijn voldoende prachtige LaTeX cv-templates te vinden op het internet, maar ze zijn zeker niet voor iedereen. Om er gebruik van te maken moet je eerst leren hoe je LaTeX cv’s kan bewerken en zelf informatie kan toevoegen.
  • Tenzij je speciale behoeften hebt (zoals het kunnen invoegen van wiskundige formules), kun je wellicht beter gebruik maken van een gebruiksvriendelijk cv-sjabloon die je gemakkelijk kunt invullen.
Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden
Hoi :-). Ik zal mijzelf even voorstellen; mijn naam is Lisanne Kropman. Ik heb ruime ervaring in Human Resource Management en Recruitment. Ik heb voor verschillende bedrijven mogen werken op de afdeling HR & Personeelszaken. Ik heb in mijn loopbaan dan ook ruime ervaring kunnen opdoen cv's, solliciteren en alles wat daarbij komt kijken. Na een hele poos gewerkt te hebben, leek het me wel leuk om de kennis en ervaring die ik had opgedaan op het gebied van solliciteren en het maken van opvallende CV's met een publiek te delen. Vandaar dat ik toen ben begonnen met Cvtips.nl.