Cv website maken in 7 eenvoudige stappen [met voorbeelden]

cv-website

Een goed cv is vaak de eerste stap die je zet richting het vinden van een (nieuwe) baan. Echter, het is altijd weer een moeilijke opgave om op te vallen tussen de verschillende kandidaten. In plaats van enkel een traditioneel cv te maken, kun je ook overwegen om een cv website te maken. Met een cv website kun je jezelf op een unieke en professionele manier presenteren en laten zien waarom jij de geschikte kandidaat bent. Op deze manier maak je een zeer goede en blijvende indruk op recruiters en potentiële werkgevers. In deze blog laten we zien hoe je in 7 eenvoudige stappen een aantrekkelijk cv website kunt maken. We hebben ook een aantal goede voorbeelden opgenomen om je op weg te helpen.

Wat is een cv website?

Een cv website is een site waar je jouw kwalificaties en persoonlijkheid op een unieke, moderne manier presenteert aan recruiters. Met een cv website kun jij je gemakkelijk onderscheiden van andere kandidaten. Ook kun je wat dieper ingaan op wie je bent en wat je te bieden hebt.

Wat zijn de voordelen van een cv website?

Het hebben en maken van een cv website biedt de volgende voordelen:

 1. Het maakt indruk: Een cv website kan indruk maken op werkgevers, omdat ze het niet vaak zien. Ze zullen je daardoor beter onthouden en wellicht ook eerder contact met je opnemen.
 2. Vertel je verhaal: Een statisch cv is vaak maximaal 2 pagina's. Daar kun je moeilijk jouw hele motivatie en ambitie vertellen. Een cv website biedt je de mogelijkheid om je verhaal te vertellen.
 3. Het is gemakkelijk te delen: Je kunt simpelweg de URL van de website in je cv zetten of de URL e-mailen in plaats van een bijlage bij te voegen.
 4. Je bent online goed vindbaar: Wist je dat 2 van de 3 recruiters jou online zullen opzoeken? Als je jouw website goed optimaliseert, ben je beter vindbaar in de zoekresultaten. Werkgevers kunnen je dan gemakkelijker vinden.
 5. Persoonlijk merk: Met een cv website kun je werken aan je persoonlijke merk en laten zien wie je bent en wat je te bieden hebt.
 6. Laat je werk en projecten zien: Je kunt een portfolio met voorbeelden niet op je cv zetten. Een cv website biedt daarvoor de uitkomst.
 7. Een website is interactief: Bezoekers van je website kunnen door de verschillende opties klikken en navigeren.
 8. Je bezit belangrijke vaardigheden: Het maken en onderhouden van een (cv) website demonstreert een aantal belangrijke technische vaardigheden die in elk bedrijf gewild zijn.

Wanneer moet je een cv website maken?

Het is handig om een cv website te maken als je wil opvallen bij werkgevers, je portfolio wil tentoonstellen, je online aanwezigheid wil verbeteren, je jezelf wil onderscheiden van andere sollicitanten of meer van jezelf wil laten zien. In een statisch cv heb je daar vaak de ruimte niet voor.

Cv websites worden vooral veel gebruikt in de creatieve sector om een online portfolio te maken. Echter, je kunt voor alle functies een cv website maken. Het zal altijd indruk maken op werkgevers als jij dat stapje extra hebt gezet om een website te maken en ontwerpen.

Hoe maak je een cv website?

Dit is hoe je in 7 eenvoudige stappen een cv website maakt:

1. Kies een professionele domeinnaam

Voordat je een online cv kunt maken, heb je een domeinnaam en hostingpakket nodig. Je domeinnaam is het adres wat mensen bovenin de URL-balk typen om naar je website te gaan. Onze domeinnaam is "cvtips.nl".

Je kunt op sidn kijken of jouw domeinnaam nog beschikbaar is. We raden aan om een domeinnaam op basis van je naam te verzinnen (bijvoorbeeld www.samjansen.nl).

Vervolgens moet je een hostingpakket kiezen. Persoonlijk gebruiken wij al jarenlang Vimexx. Ik heb er letterlijk nog nooit problemen mee gehad en de support is geweldig. We zijn niet gesponsord door Vimexx en verdienen er geen geld aan door hun te noemen. Het is simpelweg mijn eerlijke, persoonlijke mening. Ik raad het 'Medium Wordpress hosting' pakket aan.

2. Installeer Wordpress

Als je eenmaal een hostingpakket hebt, moet je Wordpress gaan installeren. Gelukkig is dit heel eenvoudig en ben je met 2 minuten klaar. Als je voor Vimexx hebt gekozen zal je ook een mail krijgen met instructies.

3. Kies een geschikt thema voor je cv website

Nadat Wordpress is geïnstalleerd, kan het even duren (2-4 uur) voordat je website daadwerkelijk online komt en je deze kan bezoeken.

Vervolgens kun je beginnen met het bouwen van je cv website. De snelste en eenvoudigste manier is om een goed thema uit te kiezen. Je kunt zoeken naar website cv-sjablonen en er een kiezen die jou het meest aanspreekt. Dit doe je door in de achterkant van je website te navigeren naar "weergave" → "thema's". Typ vervolgens in de zoekbalk "cv" of "resume".

Wordpress cv websites

4. Maak relevante pagina's aan op je website

Het kan zijn dat je al een aantal pagina's hebt die standaard worden gegenereerd tijdens de installatie. Deze pagina's kun je vaak het beste verwijderen en nieuwe, relevante pagina's toevoegen. Een nieuwe pagina toevoegen is heel eenvoudig. Klik in de zijbalk op "Pagina's" → "Nieuwe pagina".

De volgende pagina's kun je op je cv website zetten:

 • Homepagina: Dit zal de eerste pagina zijn die een bezoeker krijgt te zien. Vertel en laat zien wie je bent. Voeg ook zeker een professionele foto toe. Ook kun je links opnemen naar je andere social media accounts.
 • Over mij: Gebruik deze pagina om wat meer over jezelf, je motivatie en ambities te vertellen.
 • Cv: Maak ook een speciale pagina voor je cv. Deze pagina kan jouw werkervaring, opleidingen en vaardigheden wat meer gedetailleerd beschrijven.
 • Referenties: Voeg een pagina toe met referenties, getuigenissen en aanbevelingen van vorige werkgevers.
 • Portfolio: Op deze pagina kun je jouw portfolio cv vormgeven. Deel voorbeelden van werk en projecten waar je trots op bent en die je hebt gedaan die je graag wil delen met je potentiële werkgever.
 • Contactformulier: Uiteraard een zeer belangrijke pagina. Zorg dat je jouw contactgegevens invult, zodat een recruiter of werkgever contact met je kan opnemen.

5. Vul de pagina's met content

Als je alle pagina's hebt aangemaakt, moet je ze gaan vullen met relevante content. Het zal per thema verschillen hoe je invulling moet geven aan de pagina's. Om een pagina te bewerken, moet je de betreffende pagina openen in de achterkant van Wordpress. Navigeer naar "Pagina's" → "Alle pagina's" en selecteer de pagina die je als eerste wil invullen.

6. Optimaliseer je website zodat je gevonden wordt in Google

Wanneer potentiële werkgevers jouw naam zoeken in Google, wil je het liefst dat jouw website bovenaan komt. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te regelen met een gratis Wordpress plugin genaamd "Yoast SEO".

Navigeer via de zijbalk naar "Plugins" → "Nieuwe plugin" en typ in de zoekbalk "Yoast". Deze plugin zal je helpen om goed vindbaar te worden in de zoekresultaten.

Hieronder zie je een korte tutorial van Yoast:

YouTube video Thumbnail

7. Publiceer je website en trek de aandacht van recruiters

Voilà! Je hebt nu een geheel eigen cv website gemaakt. Het laatste wat je moet doen is de pagina's en content die je maakt publiceren. Dat doe je simpelweg door op de knop "Publiceren" te klikken.

cv website publieren

Voorbeelden van goede cv websites

Om je te helpen bij je online cv, hebben we een aantal goede voorbeelden voor je uitgezocht. Deze kun je gebruiken ter inspiratie.

Cv website voorbeeld #1

cv website voorbeeld

Zie volledige ontwerp hier.

Cv website voorbeeld #2

cv website voorbeeld

Zie volledige ontwerp hier.

Info:

Ga naar de website Dribbble. Dit is een soort social media platform voor grafisch vormgevers. Hier zal je talloze voorbeelden vinden. Je kunt natuurlijk ook gewoon in Google zoeken naar voorbeelden.

Tips voor het maken van een cv website

Een goede cv website kan je dus helpen in de zoektocht naar een baan. De beste cv sites beschrijven wat je kunt, wie je bent. Ook helpt het werkgevers om jou als persoon beter te leren kennen. Hieronder vind je nog een aantal tips voor het maken van je eigen online cv:

 • Zorg dat je ergens een link opneemt waarmee recruiters jouw cv als pdf kunnen downloaden. Sommige recruiters zullen ondanks je online cv, alsnog je cv als pdf-bestand willen.
 • Zorg dat je website mobielvriendelijke is. Vaak wordt dit automatisch door je Wordpress thema geregeld. Toch is het niet onverstandig om zo nu en dan je cv website te bekijken op je mobiel.
 • Als je iets niet weet, zoek het dan op in Google. Voor de meeste zoekresultaten kun je vaak het beste in het Engels zoeken. Typ bijvoorbeeld "how to add a contact page with the [jouw wordpress thema] theme".
 • Overweeg om een webdesigner in te huren om je te helpen met het ontwerpen van een unieke cv site. Deze kan je ook helpen met het optimaliseren van bepaalde aspecten van je website. Bijvoorbeeld dat je eigen website snel laadt.

Schakel hulp in als je technisch niet onderlegt bent

Wil je graag een online cv website, maar ben je zelf niet zo handig met computers? Dan kun je er altijd voor kiezen om daarvoor een expert in te schakelen. Als je er liever geen geld aan besteed, vraag dan aan familie of vrienden om advies. Het maken van een eigen website is tegenwoordig extreem eenvoudig gemaakt. Door YouTube filmpjes en tutorials te volgen kan het bijna niet mis gaan.

Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden
Hoi :-). Ik zal mijzelf even voorstellen; mijn naam is Lisanne Kropman. Ik heb ruime ervaring in Human Resource Management en Recruitment. Ik heb voor verschillende bedrijven mogen werken op de afdeling HR & Personeelszaken. Ik heb in mijn loopbaan dan ook ruime ervaring kunnen opdoen cv's, solliciteren en alles wat daarbij komt kijken. Na een hele poos gewerkt te hebben, leek het me wel leuk om de kennis en ervaring die ik had opgedaan op het gebied van solliciteren en het maken van opvallende CV's met een publiek te delen. Vandaar dat ik toen ben begonnen met Cvtips.nl.