Zó maak je een cv in Canva (+5 beste gratis templates)

canva-cv

Een nieuwe baan zoeken kan soms lastig zijn. Zeker als je ook nog een cv moet maken. Recruiters en potentiële werkgevers zijn zeer kieskeurig. Je cv moet er daarom perfect uitzien. In Word ben je vaak uren bezig om een sectie toe te voegen of de opmaak in orde te krijgen. Gelukkig komen er steeds meer manieren om vrij gemakkelijk een mooi cv op te stellen. In dit artikel kijken we naar hoe je een cv met Canva kan maken. Ook kijken we naar de beste Canva cv-templates.

De voor- en nadelen van een Canva cv

Binnen een paar minuten kan je een uitstekend cv maken met Canva, maar laten we toch even snel de voor- en nadelen op een rijtje zetten.

Voordelen van een Canva cv:

 • Canva heeft een ruimte bibliotheek met veel keuzes uit cv-sjablonen.
 • Je kunt het cv downloaden als pdf-bestand.
 • Canva is voor het grootste deel volledig gratis. Er zijn een aantal premium templates.
 • Canva biedt vele visueel aantrekkelijke cv’s.

Nadelen van een Canva cv:

 • Canva cv’s gaan vaak niet verstandig om met de beschikbare ruimte. Het ziet er mooi uit, maar je kan er niet veel informatie op kwijt.
 • Je moet de opmaak alsnog helemaal zelf doen. Het is daarnaast heel gemakkelijk om kleine foutjes te maken in de opmaak die slordig over zullen komen op recruiters.
 • Canva cv’s zijn moeilijk te scannen door sollicitatievolgsystemen.
 • Niet alle cv’s hebben een persoonlijk profiel opgenomen. Deze moet de gebruiker zelf toevoegen.
 • Omdat Canva gratis is, gebruiken veel sollicitanten dezelfde templates. Je kan je daardoor moeilijk onderscheiden qua ontwerp.
Cv op iPhone maken
Ontdek hier de beste mogelijkheden en voor- en nadelen van een cv maken op je iPhone.
Artikel lezen

Hoe maak je een cv met Canva?

Het maken van een cv met Canva is heel eenvoudig.

 1. Navigeer naar deze url: https://www.canva.com/templates/?query=resume.

Je komt nu in een overzicht met alle beschikbare cv-templates. Kies een sjabloon die je aanspreekt door erop te klikken.

 1. Bewerk het cv en vul de onderdelen in.

Je komt nu in de ‘editor’. Je kunt de verschillende onderdelen invullen en de tekst aanpassen. Voeg ook je eigen foto toe en voeg eventueel andere onderdelen aan je cv toe die relevant zijn voor de functie.

cv maken in Canva
 1. Download je cv als pdf-bestand

Rechtsboven zie je als het goed is een knop “Share” of “Download” afhankelijk van je browser-taalinstellingen. Door hierop te klikken opent er een klein venster met de optie om je cv te downloaden. En voilà, je kunt gaan solliciteren met je Canva cv.

De 5 beste Canva cv-templates

1. Eenvoudig

Eenvoudig cv-template

We beginnen met een eenvoudig, maar zeer overzichtelijk cv. Dit cv bevat alle belangrijke onderdelen die je nodig hebt om in Nederland goed te kunnen solliciteren. Daarnaast bevat het een donkerkleurige rode tint die het cv visueel wat aantrekkelijker maakt.

Je kunt dit template hier gratis bewerken en downloaden.

2. Klassiek

Klassiek cv-template

Als tweede hebben we een minimalistische, klassieke template uitgekozen. Dankzij de zijkolom kun je er redelijk veel informatie in kwijt. Het enige minpuntje is dat er niet standaard een foto aan is toegevoegd. Deze kun je gelukkig zelf heel eenvoudig toevoegen. Wij adviseren om dat bovenaan de zijkolom te doen, zodat de foto niet afleidt van de inhoud.

Je kunt dit template hier gratis bewerken en downloaden.

3. Professioneel

Professioneel cv-template

Dit is het template die we ook in het voorbeeld hebben gebruikt hoe je een Canva-cv moet maken. Er zit een sterk kleurencontrast in die er aantrekkelijk uitziet. Dankzij de donkerblauwe kleur, komt het template betrouwbaar en professioneel over. De kleur kun je uiteraard ook nog aanpassen als zelf graag een andere kleur wil.

Je kunt dit template hier gratis bewerken en downloaden.

4. Modern

Modern cv-template

Op plek #4 hebben we dit mooie, moderne template uitgekozen. Bovenin het cv worden de belangrijkste contactgegevens op een visuele manier (met iconen) weergegeven. Zo ziet een recruiter direct de middelen waarmee die contact met jou kan opnemen voor een sollicitatiegesprek. Het enige aandachtspuntje is dat onderaan het template een sectie staat met referenties. Deze zal je moeten verwijderen, omdat het niet gebruikelijk is om referenties in het cv op te nemen tijdens de eerste sollicitatie.

Je kunt dit template hier gratis bewerken en downloaden.

5. Creatief

Creatief cv-template

Tot slot hebben we een creatief cv-template uitgekozen. Het belangrijkste criteria van een goed creatief-cv, is dat de inhoud op een overzichtelijke manier wordt weergegeven. De grafische elementen mogen niet de overhand krijgen ten opzichte van de inhoud. Wij vonden dat dit cv-template daar goed mee omging. Ook worden de vaardigheden op een mooie, grafische manier weergegeven in plaats van een opsomming.

Je kunt dit template hier gratis bewerken en downloaden.

Welke gegevens moet je Canva cv bevatten?

Nu je weet hoe je een cv maakt en een idee hebt van de beste templates, moet je nog wel weten welke onderdelen je allemaal moet toevoegen. Zorg dat je cv de volgende gegevens bevat:

 1. Personalia: Een cv begint altijd met de belangrijkste persoonlijke gegevens. Zorg dat je voor- en achternaam, telefoonnummer, e-mailadres en adres of woonplaats aan je cv is toegevoegd.
 2. Een foto: Ondanks dat een foto optioneel is, wordt het in Nederland bijna altijd aan het cv toegevoegd. Niet elke cv van Canva heeft dit er standaard op zitten. Voeg deze dus toe als dat niet zo is.
 3. Persoonlijk profiel: Een persoonlijk profiel is een korte introductieparagraaf bovenaan je cv.
 4. Werkervaring: In dit gedeelte vermeld je uiteraard je meest relevantste functies. Voeg telkens een aantal opsommingstekens toe in plaats van een ‘verhaaltje’. Dit zorgt ervoor dat het cv zeer overzichtelijk en makkelijk leesbaar wordt.
 5. Opleidingen: Noteer hier je hoogst genoten opleiding. Als je weinig werkervaring hebt kun je ook wat dieper ingaan op je opleiding.
 6. Vaardigheden: Dit is het laatste ‘verplichte’ onderdeel. Benoem een aantal vaardigheden die belangrijk zijn voor de baan waarop je solliciteert.
 7. Aanvullende onderdelen: Eventueel kun je nog extra onderdelen toevoegen. Denk aan hobby’s, cursussen, nevenactiviteiten, talen, etc. Voeg toe waarvan jij denkt dat het relevant is en het iets toevoegt aan je cv.
Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden
Hoi :-). Ik zal mijzelf even voorstellen; mijn naam is Lisanne Kropman. Ik heb ruime ervaring in Human Resource Management en Recruitment. Ik heb voor verschillende bedrijven mogen werken op de afdeling HR & Personeelszaken. Ik heb in mijn loopbaan dan ook ruime ervaring kunnen opdoen cv's, solliciteren en alles wat daarbij komt kijken. Na een hele poos gewerkt te hebben, leek het me wel leuk om de kennis en ervaring die ik had opgedaan op het gebied van solliciteren en het maken van opvallende CV's met een publiek te delen. Vandaar dat ik toen ben begonnen met Cvtips.nl.