Hoe maak je een cv op een iPhone?

cv-maken-op-iphone

Het maken van een cv op een iPhone vereist een online cv-bouwer die geschikt is gemaakt voor mobiele apparaten of een speciale app voor het maken van cv’s die je kan downloaden uit de App store. Beiden opties zullen prima werken. In deze blog gaan we op beiden methoden wat dieper in.

Kun je een cv maken op je iPhone?

Het maken van een cv op je iPhone is makkelijker dan je wellicht denkt. Er zijn 3 mogelijkheden:

 1. Je gebruikt de standaard app “Apple Pages”.
 2. Je gebruikt een online cv-maker.
 3. Je downloadt een speciale app uit de App store.

Welke tool het meest geschikt is hangt af van je eigen behoeften. Hieronder zullen we alle drie de mogelijkheden verkennen, zodat jij zelf kan kiezen hoe je je cv wil opstellen op je iPhone.

1. Apple Pages

De eerste methode om een cv te maken op een iPhone is daar de Pages app te gebruiken van Apple. Dit is vergelijkbaar met Microsoft Word. Dit is hoe je een cv maakt met Pages:

 1. Open de app op je iPhone
 2. Klik bovenin op het “+” icoon.
 3. Kies de optie “Kies een template”.
 4. Kies bovenin je scherm voor de optie “Curricula Vitae”.
 5. Selecteer een template die je aanspreekt.
 6. Pas de inhoud van het cv aan met je eigen gegevens.

Het maken van een cv met de Pages app is redelijk eenvoudig. Het grote nadeel is dat het heel lastig is om zelf in de opmaak nog dingen te veranderen. Ook kan je geen foto toevoegen aan je cv. Daarnaast is het wel even prutsen om een goed cv op te stellen via deze methode.

2. Gebruik een online cv-maker

Met een cv-maker kun je rechtstreeks vanaf een website een cv maken, bewerken en downloaden. De beste cv-makers hebben een grote bibliotheek aan beschikbare cv-sjablonen waaruit je kan kiezen. Enkele voorbeelden zijn:

 1. Lerensolliciteren. Lerensolliciteren biedt een breed scala aan professioneel ontworpen cv-sjablonen. Het handige aan deze website is dat je gratis een cv kan maken en bewerken. Daarnaast krijg je ook talloze tips om je cv te verbeteren voor meer baankans. Het is een zeer gebruiksvriendelijke tool waardoor je in slechts een kleine 10 minuten al een mooi cv kan hebben.
 2. Canva. Canva wordt veel gebruikt voor het ontwerpen van social media posts, infographics en andere visuele elementen. Je kan er theoretisch gezien ook cv’s maken. Het grote nadeel van Canva is dat je heel erg moet opletten op een consistente opmaak. Het is heel gemakkelijk om het ene onderdeel net wat meer tussenruimte te geven dan het andere. Dit ziet er dan gek uit voor een recruiter of werkgever.
 3. Google docs. Met Google Docs kun je verschillende documenten opstellen, waaronder cv’s. Ze hebben 5 sjablonen waaruit je kan kiezen.
 4. Indeed. Ook Indeed beschikt over faciliteiten waarmee sollicitanten (gratis) een cv kunnen maken op iPhone.

3. Cv maken op iPhone met een mobiele app

De laatste optie is om een cv te maken via een app die daarvoor speciaal is ontwikkeld. Het grote voordeel hiervan is dat de app en het gebruik van de app specifiek zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Deze apps werken op een soortgelijke manier als de online cv-bouwers die we hierboven hebben behandeld.

De beste apps om je cv te maken op je iPhone zijn:

 1. Cv Maker
 2. Cv Builder
 3. Resume Builder

Hier zijn enkele tips voor het gebruik van apps voor het maken van je cv:

 • Apps bevatten vaak tools om onderdelen en elementen te slepen. Ook hebben ze vaak aanpasbare cv-sjablonen waartussen je gemakkelijk kunt wisselen.
 • Voor het opslaan van je cv heb je vaak een account nodig op basis van je e-mailadres.
 • Zodra je een account hebt kun je het cv eenvoudig als pdf-bestand downloaden.

Net als bij cv-bouwers kunnen apps gratis, deels gratis of betaald zijn. Veel apps zullen één of twee gratis templates hebben en een aantal premium templates.

De voordelen van een cv maken op een iPhone

Naarmate de technologie van mobiele telefoons steeds geavanceerd wordt, komen er ook steeds meer mogelijkheden om mooie ontwerpen op je mobiel te maken. Hier zijn enkele voordelen van het maken van een cv op je iPhone:

 • Gemak: Je hebt je mobiele telefoon vrijwel altijd bij je of in je zak. Je kan daarom overal en altijd je cv bewerken wanneer je maar wil. Dat is een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld het maken van een cv met een desktop of laptop.
 • Gebruiksvriendelijkheid: De meeste apps en cv-bouwers zorgen ervoor dat je niet helemaal zelf een ontwerp en design moet verzinnen en maken. Je kunt simpelweg een design kiezen die je aanspreekt en de inhoud invullen.
 • Het bespaart tijd: Doordat je snel en eenvoudig je cv kan maken, ben je veel sneller klaar dan wanneer je zelf een ontwerp moet gaan maken.
 • Flexibel: Met de meeste apps en websites kun je gemakkelijk van template wisselen, zonder dat je al je gegevens opnieuw hoeft in te voeren. Ook kun je gemakkelijk verschillende secties toevoegen, verwijderen of aanpassen.
Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden
Mijn naam is Joost. Vanaf mijn studententijd heb ik in de recruitment gezeten. Het begon eigenlijk met een bijbaan als recruiter. Deze deed ik nog tijdens mijn opleiding commerciële economie. Vervolgens ben ik in (verschillende) recruiter banen vrij lang blijven hangen. Uiteindelijk groeide ik uit tot Head of recruitment. Het begon echter na een tijd aan me te knagen dat ik iets nieuws wilde proberen. Zodoende help ik nu Lisanne bij het schrijven/controleren van teksten.