Gratis Lege cv Downloaden: 10 voorbeelden

lege-cv-downloaden

Wil je graag een lege cv downloaden, zodat je gelijk aan de slag kan met het opstellen van een professioneel cv? Dan is dit je geluksdag. We hebben bij Cvtips een aantal gratis cv-templates gemaakt die je direct kan downloaden. Daarnaast geven we je ook een paar schrijftips hoe je het beste een leeg cv kan invullen.

Het verschil tussen gratis en premium cv-templates

Er is natuurlijk niks mis met het gebruiken van gratis cv-templates. Het is volledig je eigen keuze om deze te gebruiken. Het enige wat we graag onder je aandacht willen brengen is dat vrijwel elke sollicitant solliciteert met een gratis cv-sjabloon. Het grote nadeel hiervan is dat een recruiter vaak allemaal dezelfde soort cv's voor zijn neus krijgt en jij je dus moeilijk kan onderscheiden van andere kandidaten. Daarnaast is het ook altijd gezeik om de opmaak goed te krijgen zoals jij het graag wil. Telkens verspringt er weer een onderdeel en voor je het weet ben je uren verder. Deze problemen heb je niet als je van professionele cv-templates gebruik maakt. Hoe dan ook, de keuze is volledig aan jou.

3 gratis lege cv-sjablonen

We hebben bij Cvtips speciaal 3 verschillende 'soorten' cv's voor je gemaakt in Word. Deze lege cv's kun je direct downloaden en invullen. Wil je precies weten hoe je een cv maakt in Word? Lees dan "Cv maken in Word".

1. Modern

Modern Microsoft Word sjabloon

Het eerste template is een modern cv-template. Het heeft een handige zijkolom waardoor er een duidelijk afscheiding plaatsvindt tussen de verschillende onderdelen. Ook kun je er daardoor veel informatie op kwijt. Tot slot is die makkelijk te scannen door recruiters voor belangrijke informatie, omdat er voldoende witregels en marge wordt toegepast. Download het gratis template en ga ermee aan de slag!

2. Professioneel

Professioneel cv-sjabloon Word

Zoals je op bovenstaande afbeelding kan zien, gaat het hier om een professionele, maar toch simpel cv-template. Het is een vrij rustig cv-template wat hem daardoor ook goed overzichtelijk maakt. Je kunt beginnen met dit lege cv gratis downloaden en invullen in Microsoft Word.

3. Klassiek

Klassiek cv-sjabloon

Tot slot hebben we een klassiek cv-template ontworpen. Vooral als je een zakelijk cv moet maken (bijvoorbeeld als advocaat of accountant), kan het in je voordeel werken als je van een klassiek ontwerp gebruikt maakt.

Het cv-template heeft geen zijkolom, waardoor alle informatie netjes onder elkaar komt te staan. Het is een traditioneel CV met een klassieke tint. Download hem hier.

Pro tip:

Wist je dat tegenwoordig met Google Docs ook gratis een cv kan maken? Als je daar meer over wil weten en leren hoe je dat precies moet doen, lees dan: Cv maken met Google Docs.

Premium cv-templates waarmee je opvalt bij werkgevers

Zoals we al zeiden is er absoluut niks mis met de bovenstaande cv-templates. Je kunt prima een van bovenstaande lege curriculum vitae downloaden, invullen en gaan solliciteren. Maar als je écht indruk wil maken op recruiters en potentiële werkgevers, dan wil het ook nog wel eens de moeite waard zijn om van een betaald cv-template gebruik te maken.

Hieronder hebben we 5 cv-voorbeelden opgenomen die gebruik maken van een betaald cv-template.

1. Creatief cv

creatief leeg cv

Deze lege cv lay-out combineert elegantie met creativiteit. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren en vormen die ervoor zorgen dat het cv goed aansluit bij creatieve functies zoals grafisch vormgevers of marketeers.

Je kunt dit lege cv hier downloaden.

2. Simpel maar zakelijk

zakelijk leeg cv

Dit template is simpel, maar wel ontzettend efficiënt ingedeeld. Daardoor kun je er veel informatie op kwijt, terwijl die er toch goed uitziet. In de linker kolom kun je de belangrijkste informatie kwijt, zoals je werkervaring en opleidingen. De rechterkolom is perfect voor je persoonsgegevens, vaardigheden en talen. Het is een perfect cv voor vrijwel iedere sollicitant.

Je kunt dit lege cv hier downloaden.

3. Strak

zakelijk leeg cv

Er zijn veel lege cv's waar je uit kan kiezen. 'De keuze is reuze', zullen we maar zeggen. Toch hebben we hier weer een ontzettend strak cv-voorbeeld die zeker indruk zal maken op een potentiële werkgever. Het is een zeer gewaardeerd template onder onze gebruikers.

Je kunt dit lege cv hier downloaden.

4. Elegant

elegant lege cv

Als je enthousiast, creatief, elegantie, artistiek en origineel kon omtoveren tot een cv, dan zou je bij deze cv stijl uitkomen. De vaardigheden kun je op een mooie, creatieve manier weergeven door middel van staafjes. Dit lege cv is perfect als je gaat solliciteren op een wat creatievere functie. Denk bijvoorbeeld aan video editor.

Je kunt dit lege cv hier downloaden.

5. Modern

modern leeg cv

Tot slot hebben we nog een enigszins 'minimalistisch' cv. Niet al te veel 'poespas', maar gewoon een strak, modern template die de focus volledig legt op de inhoud in plaats van allerlei kleuren. Jouw cv zal daardoor zeker indruk maken op recruiters.

Je kunt dit lege cv hier downloaden.

Schrijftips voor het invullen van een leeg cv

Heb je een lege cv gedownload? Dan moet je nog wel weten hoe je deze het beste kan invullen om zoveel mogelijk kans te maken op een nieuwe baan. Hieronder hebben we een aantal tips voor je opgenomen voor het invullen van een lege cv:

  • Zorg dat je curriculum vitae altijd overzichtelijk. Dit betekent een goed lettertype, voldoende witregels, lijnhoogte en marges.
  • Vermeld onderdelen altijd in omgekeerd chronologische volgorde. Dat wil zeggen dat je met je meest recente baan begint en terugwerkt naar het verleden.
  • Vul je lege cv eenvoudig in door gebruik te maken van een template van Cvtips.
  • Besteed aandacht aan de opmaak en het ontwerp van je (lege) cv, maar focus je vooral op de inhoud.

Conclusie en advies

Een lege cv downloaden kan je veel tijd besparen, omdat je niet helemaal zelf een ontwerp hoeft te verzinnen en in Word moet inbouwen. Echter, om de opmaak goed te krijgen moet je vaak wel wat geduld hebben. Er zijn online meer dan genoeg (gratis) lege cv's te vinden. Het grote nadeel is dat iedereen daarmee zal solliciteren en je daardoor moeilijk zal opvallen tussen tientallen verschillende cv's.

Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden
Hoi :-). Ik zal mijzelf even voorstellen; mijn naam is Lisanne Kropman. Ik heb ruime ervaring in Human Resource Management en Recruitment. Ik heb voor verschillende bedrijven mogen werken op de afdeling HR & Personeelszaken. Ik heb in mijn loopbaan dan ook ruime ervaring kunnen opdoen cv's, solliciteren en alles wat daarbij komt kijken. Na een hele poos gewerkt te hebben, leek het me wel leuk om de kennis en ervaring die ik had opgedaan op het gebied van solliciteren en het maken van opvallende CV's met een publiek te delen. Vandaar dat ik toen ben begonnen met Cvtips.nl.