Indeed cv maken & uploaden in 5 eenvoudige stappen

cv-maken-indeed

Je bent werkzoekende en je hebt een cv nodig. Al snel kom je uit bij vacaturesites zoals onder andere Indeed. Een goed opgesteld cv is vaak een sleutelfactor voor het vinden van jouw (droom)baan. Je kunt een Indeed cv maken en vervolgens ook uploaden om je zichtbaarheid onder potentiële werkgevers te vergroten. Jouw Indeed cv wordt namelijk automatisch naar relevante werkgevers gestuurd met open vacatures. In deze blog gaan we stap-voor-stap kijken hoe je een Indeed cv kan maken en uploaden en geven we de voor- en nadelen van een Indeed-cv.

Hoe maak je een Indeed cv

Dit zijn de 5 stappen voor het maken van een cv op Indeed:

1. Maak een account aan of login op Indeed

De eerste stap is om een Indeed account te maken of in te loggen. Navigeer vervolgens naar je eigen profiel. Je zal dan de onderstaande pagina te zien krijgen:

Aanmaken Indeed cv

2. Vul de relevante gegevens in

De wizard van Indeed begeleid je nu door de verschillende onderdelen van je cv heen. Zo moet je achtereenvolgens je persoonlijke gegevens, opleidingen, werkervaring en vaardigheden invullen.

Indeed cv werkervaring onderdeel

3. Maak je Indeed cv volledig

Als je de ‘verplichte’ onderdelen hebt ingevuld, dan vraagt de wizard op een gegeven moment of je klaar bent met het opstellen van je Indeed cv. Controleer of alle gegevens correct zijn ingevuld.

Daarnaast doe je er verstandig aan om je cv nog wat op te vullen. Voeg een korte samenvatting over jezelf toe waar je wat meer vertelt over jezelf als persoon en wat jij te bieden hebt aan potentiële werkgevers. Ook kun je talen, relevante links en andere onderdelen toevoegen die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.

Als je daarmee klaar bent, kun je helemaal naar onder scrollen en klikken op “Doorgaan”.

4. Kies of je jouw Indeed cv openbaar of privé wil maken voor werkgevers

Vervolgens kun je zelf beslissen of je jouw cv openbaar wil aanmaken of dat je hem liever privé zet. Wanneer je jouw Indeed cv openbaar maakt, dan worden je cv en bijbehorende gegevens gedeeld met relevante werkgevers.

Indeed cv uploaden privé of openbaar

5. Download je cv als pdf-bestand

Als je alle stappen doorlopen hebt, dan word je Indeed cv aangemaakt. Deze zal op je profielpagina worden weergegeven. Klik je Indeed-cv aan en klik vervolgens rechtsboven op de knop met de drie bolletjes. Selecteer de optie “Mijn Indeed-cv downloaden”.

Indeed cv downloaden

Je Indeed-cv zal nu als .pdf-bestand worden gedownload. Deze kun je vervolgens zelf naar potentiële werkgevers sturen en gebruiken om te solliciteren.

Hoe upload je een cv naar Indeed

Volg deze stappen om je cv te uploaden naar Indeed:

1. Maak een account aan of log in op Indeed

Net als bij het maken van je Indeed cv, zul je allereerst weer moeten inloggen of een account aanmaken. In plaats van “Indeed-cv opstellen”, kies je nu voor de optie “Cv uploaden”.

Indeed cv uploaden

Selecteer vervolgens het cv dat je wil uploaden naar Indeed.

2. Controleer of de gegevens goed zijn ingevuld

Indeed zal proberen om op basis van het cv dat je uploadt een aantal gegevens voor je in te vullen. Controleer of deze gegevens correct zijn door op de knop “Je cv controleren” te klikken. Deze zal automatisch verschijnen nadat je jouw curriculum vitae hebt geüpload.

3. Pas de gegevens aan die niet kloppen

Een groot deel van je gegevens zullen vooraf ingevuld zijn. Controleer goed of de gegevens die Indeed automatisch voor je heeft ingevuld allemaal kloppen. Je wil bijvoorbeeld niet dat je e-mailadres of telefoonnummer verkeerd zijn. Anders wordt het moeilijk voor werkgevers om contact met jou op te nemen.

4. Vul je cv aan met extra onderdelen

Uiteraard zal een groot deel van je cv al correct zijn ingevuld. Je kunt er nu ook voor kiezen om deze nog verder aan te vullen met bijvoorbeeld talen of publicaties. Voeg zoveel mogelijk relevante informatie toe.

5. Zet je cv openbaar of privé

Vervolgens kun je kiezen of je jouw cv openbaar of privé maakt. Als je graag wil dat werkgevers je op basis van de informatie in je cv kunnen benaderen voor potentiële functies, zet je cv dan openbaar.

Indeed cv privé of openbaar

Bonus: Indeed cv maken met de ‘resumebuilder’

Een groot nadeel van een Indeed cv maken op de manier zoals we die hierboven hebben beschreven, is het feit dat je niet een mooi cv-template kan kiezen. Je cv wordt gedownload in een erg traditionele en stiekem ook ‘saaie’ cv-indeling.

Gelukkig heeft Indeed meer mogelijkheden ontwikkeld om een mooi cv te maken. Zo hebben ze ook een eigen ‘resumebuilder’. Volg deze link om een Indeed cv te maken met de resumebuilder.

Vervolgens kun je een van de 8 beschikbare cv-templates kiezen en beginnen met het invullen van je cv.

Let op:

Het grote verschil via deze route, is dat je al je gegevens kwijt zal zijn zodra je de browser sluit. Je kunt dus het beste een volledig cv maken en deze uploaden naar je Indeed profiel zoals we eerder in dit artikel al beschreven hebben.

Resumebuilder indeed

Voordelen van een Indeed cv

Als je nog twijfelt of je wel een cv via Indeed wil maken, hebben we hieronder een aantal voordelen voor je opgesteld. Dit zijn de voordelen van een Indeed cv:

  1. Het is gratis: het maken van een cv via Indeed is volledig gratis.
  2. Vergroot je zichtbaarheid: Door je cv te uploaden op Indeed, kunnen potentiële werkgevers jou benaderen op basis van de informatie in je cv. Hierdoor zal je passende aanbiedingen kunnen krijgen.
  3. Gebruiksvriendelijk: Het is eenvoudig om via Indeed een cv te maken en uploaden.

Nadelen van een Indeed cv

Dit zijn de nadelen van een cv maken via Indeed:

  1. Beperkte creativiteit: Je hebt kunt zelf weinig aan het cv-template veranderen. Daarnaast is het Indeed cv dat niet uit de resumebuilder komt erg standaard. Je zal er niet mee opvallen bij werkgevers.
  2. Je kunt je gegevens niet updaten in de resumebuilder: De resumebuilder van Indeed geeft je meer mogelijkheden voor een creatief ontwerp, echter moet je telkens al je gegevens opnieuw invullen als je iets wil wijzigen.
  3. Je kunt niet zelf een sectie toevoegen: Indeed heeft voor jou de secties gedefinieerd die je kan toevoegen. Als je bijvoorbeeld een aangepast kopje ‘Projecten’ wil maken, zal dit niet mogelijk zijn.

Alternatieven voor het Indeed-cv

Een cv maken via Indeed biedt verschillende voor- en nadelen. Niet elke sollicitant zal tevreden zijn met het maken van een cv via Indeed. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden. Zo zou je een cv met Word kunnen maken. Ook hebben we bij cvtips een aantal moderne cv-templates die je zou kunnen gebruiken. Kleine disclaimer: sommige zijn gratis en andere zijn betaald. Dat staat op de pagina zelf duidelijk aangegeven 😉.

Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden
Hoi :-). Ik zal mijzelf even voorstellen; mijn naam is Lisanne Kropman. Ik heb ruime ervaring in Human Resource Management en Recruitment. Ik heb voor verschillende bedrijven mogen werken op de afdeling HR & Personeelszaken. Ik heb in mijn loopbaan dan ook ruime ervaring kunnen opdoen cv's, solliciteren en alles wat daarbij komt kijken. Na een hele poos gewerkt te hebben, leek het me wel leuk om de kennis en ervaring die ik had opgedaan op het gebied van solliciteren en het maken van opvallende CV's met een publiek te delen. Vandaar dat ik toen ben begonnen met Cvtips.nl.