De 10 populairste en beste vacaturesites in Nederland

beste-vacaturesites

Als je toe bent aan een (nieuwe) baan begin je meestal bij het zoeken naar geschikte vacatures. Maar waar begin je dan? Internet staat bomvol met allemaal verschillende vacatures. Daarnaast zijn er vacaturesites, vacaturebanken, uitzendbureaus en jobboards. De één ziet er gelikt uit en de ander heeft het grootste aantal vacatures. En alhoewel dat mooi meegenomen is, wil het nog niet zeggen dat dat een goede vacaturesite voor jou. Want jij wilt niet duizenden vacatures die niet bij je passen vinden, je zoekt er maar eentje die ook daadwerkelijk bij jou aansluit.

Ben je een starter, ontvang je een uitkering of ben je hoogopgeleid? Werk je in de zorg, de zakelijke dienstverlening of in de media/culturele sector? Of ga je juist wel voor een algemen vacaturesite die veel vacatures heeft? Wat je ook bent, kiest of in welke sector je ook werkt; je wilt vacatures vinden die écht bij jou en waar je op dat moment in je carrière staat passen. Maar waar vind je die? In deze blog leer je de 10 populairste vacaturesites in Nederland kennen. Zodat jij een vliegende start richting je (nieuwe) droombaan maakt. Start vandaag nog met gericht zoeken én solliciteren!

De 10 beste vacaturesites van dit moment

1. Indeed

De grootste vacature site ter wereld. En dat is niet voor niks. Je zoekt enorm snel en handig door de enorme hoeveelheid vacatures. Voordeel van indeed is dat je hier ook je cv kan uploaden en direct via de site solliciteert. Scheelt tijd en werk dus! Ook een must do is je aanmelden voor de email service van Indeed. Stel je zoekprofiel goed in en ontvang een mailtje wanneer er een nieuwe vacature geplaatst is die hieraan voldoet. Zo onderneem jij giga snel actie!

2. Young Capital

Dé vacature site voor jongeren, studenten en starters. Een veelbelovende startersfunctie, een uitdagende bijbaan of een mooie tijdelijke klus? Je vindt ze op Young Capital.

3. Jobbird

Misschien wel één van de gebruiksvriendelijkste vacaturesites is Jobbird. Door middel van verschillende criteria vul je in waar je nieuwe baan aan moet voldoen. Denk aan de locatie, dienstverband, opleidingsniveau en de branche waar je graag wilt werken. Met één druk op de knop vind je de vacatures die hierbij aansluiten.

4. Nationale vacaturebank

Een vacature site met een enorm aanbod. Je zoekt eenvoudig tussen de 80.000 actuele vacatures. Zoeken kan op functie en regio zodat je alleen voor jou relevante vacatures te zien krijgt. Solliciteer je liever rechtstreeks bij je potentiële toekomstige werkgever in plaats van via een bureau? Ook dat geef je makkelijk aan in je zoekfilter. Ben je mbo of hbo geschoold? Dan heb je de meeste kans om op Nationale Vacaturebank je nieuwe uitdaging te vinden.

5. LinkedIn

Heb je nog geen LinkedIn account? Maak er snel eentje aan. Je denkt er misschien niet zo snel aan maar op LinkedIn is de kans op het vinden van een nieuwe uitdaging groot. Je vindt er niet alleen vacatures, je linkt hier ook super laagdrempelig met potentiële werkgevers en recruiters. In een handomdraai breid jij zo je zakelijke netwerk uit. Als je een nieuwe baan zoekt is een professioneel sociaal netwerk als LinkedIn de place to be! Oh; vergeet voordat je via dit netwerk gaat solliciteren niet je profiel up to date te maken. Als je ergens solliciteert via LinkedIn nemen zo hoogstwaarschijnlijk een kijkje op je profiel.

LinkedIn op je cv
Hoe zet je correct jouw LinkedIn profiel op je cv?
Artikel lezen

6. Intermediair

Hier zit je goed als je hoogopgeleid bent. De vacatures die je hier vindt zijn vooral in de zorg, techniek en zakelijke dienstverlening. Past dat helemaal bij jou? Kijk dan zeker op Intermediair!

7. Werk.nl

Niet de mooiste vacature site, wel een hele praktische. Heb je een uitkering en ben je op zoek naar een baan? Op Werk.nl vind je passende vacatures. En hoewel Werk.nl van het UWV is vind je hier ook nieuwe uitdagingen voor als je geen uitkering hebt. De moeite waard eens te bezoeken dus!

8. Google

Ja, je leest het goed. Je kunt ook gewoon google gebruiken voor het vinden van vacatures die bij je passen. In de ingebouwde job search tik je eenvoudig in waar je naar op zoek bent. Je filtert op locatie en je voorkeuren en voilá; een geschikt lijstje met vacatures die bij je passen. Enige nadeel; rechtstreeks solliciteren via google kan niet. Google stuurt je door naar de vacaturesite waar de betreffende vacature staat. Vervolgens solliciteer je daar.

9. Monsterboard

Een volledig carrièreplatform wat voornamelijk gericht is op hoogopgeleiden. Het voordeel van Monsterboard is dat je ook kunt solliciteren via een app, de zogeheten MonsterApp. Solliciteren was nog nooit zo makkelijk en snel!

10. Allemediavacatures

Soms is het makkelijker je zoektocht al iets specifieker te beginnen. Als je weet dat je een baan in de media zoekt kan je bijvoorbeeld terecht op allemediavacatures.nl. Hier zijn alle vacatures in de muziek, media, RTV, games, mobile en events al voor je op een rijtje gezet. In deze lijst hebben we alleen een voorbeeld voor de media branche gezet, maar ook voor bijvoorbeeld het onderwijs en de horeca zijn specifieke vacaturesites te vinden.

De voordelen en nadelen van uitzendbureaus

Natuurlijk kun je ook uitzendbureaus als basis van je zoektocht gebruiken. Vaak vind je hier naast passende vacatures ook veel andere relevante informatie. Denk aan salaris checks zodat je kunt nagaan of het bijbehorende salaris wel past bij je leeftijd en ervaring. Nadeel aan het solliciteren via een uitzendbureau is dat de ze de bedrijfsnaam meestal nog niet prijsgeven. Dit doen ze om te voorkomen dat je rechtstreeks contact zoekt met het bedrijf.

Vind passende vacatures

Nog een laatste kleine tip; gebruik als je gaat zoeken in de vacaturesites synoniemen voor de gezochte functie. Niet iedereen omschrijft de functie die jij zoekt op dezelfde manier. Zo kan een schoonmaakster ook als interieurverzorgster omschreven worden, een verkoper ook als accountmanager en een programmeur ook als developer. Vind je op je eerste zoektocht dus geen hits, geef niet op en probeer een synoniem of net een andere combinatie van woorden.

Nu je goed voorbereid bent en je weet waar je moet zoeken kan je zoektocht naar je (nieuwe) droombaan echt beginnen. Jouw perfecte vacature gevonden? Waar wacht je nog op; solliciteren maar en succes!

Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden
Mijn naam is Joost. Vanaf mijn studententijd heb ik in de recruitment gezeten. Het begon eigenlijk met een bijbaan als recruiter. Deze deed ik nog tijdens mijn opleiding commerciële economie. Vervolgens ben ik in (verschillende) recruiter banen vrij lang blijven hangen. Uiteindelijk groeide ik uit tot Head of recruitment. Het begon echter na een tijd aan me te knagen dat ik iets nieuws wilde proberen. Zodoende help ik nu Lisanne bij het schrijven/controleren van teksten.