Hoe zet je de verwachte afstudeerdatum op je cv?

cv-datums

Voor studenten die in de afrondingsfase zitten van hun opleiding wordt verwacht dat ze een verwachte afstudeerdatum op het cv vermelden tijdens het solliciteren. Aan de hand van de verwachte afstudeerdatum kan een potentiële werkgever zien hoever jij bent met je studie. Daarnaast weten werkgevers dan ook gelijk vanaf wanneer jij ongeveer inzetbaar kan zijn.

Verwachte afstudeerdatum vermelden

De beste manier om je verwachte afstudeerdatum in je cv te vermelden, is om deze tussen haakjes na je opleiding te vermelden. Je schrijft bijvoorbeeld:

  • MSc Electrical Engineering (verwachte afstudeerdatum: mei 2023), Universiteit Twente.

Vervolgens kun je gewoon een begindatum noemen en “Heden” als einddatum.

Op je cv kan dit er als volgt uitzien:

Verwachte afstudeerdatum op het cv

Naast de verwachte afstudeerdatum is het dus gebruikelijk om ook je onderwijsinstelling en een begin- en einddatum te vermelden. Vergeet dit dus niet. Ook kun je in de omschrijving wat dieper ingaan op je opleiding. Benoem wat je allemaal hebt geleerd, vermeld belangrijke prestaties of projecten om indruk te maken op de werkgever.

Waar zet je de verwachte afstudeerdatum

Uiteraard behoort je afstudeerdatum tot je opleidingen. Maar aangezien je op het punt staat om af te studeren, kan het verstandig zijn om je opleidingen boven je werkervaring te zetten. Waarom? Omdat je zeer waarschijnlijk nog geen relevante werkervaring hebt. Je opleiding en diploma zal de grootste prestatie uit je huidige carrière zijn. Daar moet je mee pronken!

Zodra je over wat werkervaring beschikt, is het weer gebruikelijk om bovenaan te beginnen met het beschrijven van je functies.

Wanneer zet je GEEN verwachte afstudeerdatum op je cv?

Als je weet dat je ergens in de komende 6 maanden afstudeert, dan kan het handig zijn om de datum te vermelden waarop je verwacht je diploma in ontvangst te kunnen nemen. Als je echter nog dik een jaar moet studeren of überhaupt nog moet beginnen met je scriptie, dan is het natuurlijk overbodige informatie om alvast te benoemen wanneer je verwacht klaar te zijn. Daarnaast kun je dat op dat moment ook helemaal niet accuraat inschatten, omdat je geen idee hebt tegen welke mogelijke obstakels je zal lopen.

Aan de slag met je eigen cv

Heb je de verwachte afstudeerdatum toegevoegd? Mooi. Wil je wat meer hulp? Neem een kijkje bij onze cv-voorbeelden. Je kunt gemakkelijk zoeken naar je eigen functie. Als je liever niet zelf een cv-ontwerp maakt, kijk dan eens tussen onze collectie van cv-templates. Deze zijn ontworpen door professionals en zullen je veel tijd besparen.

Maak een Perfect CV in 3 stappen.

Blaas de concurrentie omver met een perfect CV. Ontdek tips van échte carrière-experts en verhoog jouw kans op een baan.

Gratis CV makenCV voorbeelden
Hoi :-). Ik zal mijzelf even voorstellen; mijn naam is Lisanne Kropman. Ik heb ruime ervaring in Human Resource Management en Recruitment. Ik heb voor verschillende bedrijven mogen werken op de afdeling HR & Personeelszaken. Ik heb in mijn loopbaan dan ook ruime ervaring kunnen opdoen cv's, solliciteren en alles wat daarbij komt kijken. Na een hele poos gewerkt te hebben, leek het me wel leuk om de kennis en ervaring die ik had opgedaan op het gebied van solliciteren en het maken van opvallende CV's met een publiek te delen. Vandaar dat ik toen ben begonnen met Cvtips.nl.